• Se Sandefjord - Strømsgodset lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
DRAMMEN (Eurosport.no): – Jeg føler jeg har fått landet ganske godt nå i landslagspausen, sier Morten Sætra til Eurosport.no.
Det har vært noen spesielle uker for Godsets keeper. 21-åringen, som tilbragte vårsesongen på utlån til Elverum i PostNord-ligaen, ble kastet ut til ulvene da han fikk debuten for Godset i kvartfinalen i cupen borte mot Haugesund.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07

– Kom veldig uventet

Debuten i Eliteserien kom den påfølgende helgen mot Sarpsborg 08. 21-åringen har imponert i de tre kampene han har stått så langt og er trolig keeperen som blir satset på ut sesongen. Det hadde ikke Sætra sett for seg for noen uker siden.
– Jeg føler det kom veldig uventet. Jeg hadde ikke på følelsen av at jeg skulle få spille noe i år, men selvfølgelig når man får sjansen er det jo bare å ta den, sier Sætra.
– Hvordan ser du på din mulighet fremover?
– Jeg føler jeg har gjort det godt i de kampene jeg har fått spilt og har gode muligheter videre, så får vi se hva BP bestemmer seg for. Jeg føler ikke jeg har spilt meg ut hvert fall, sier keeperen.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
(Saken fortsetter under):

Tilfeldigheter gjorde at han ble keeper

At Sætra skulle ende opp som keeper i Eliteserien var ikke gitt. Tilfeldigheter gjorde at han satset på en karriere som keeper. Frem til han var 16 år spilte han midtstopper, men nå vil han etabelere seg som keeper i Eliteserien.
– Vi spilte cup i Notodden med G16-laget i Godset. Vi hadde en keeper og han brakk beinet i den cupen, så ble jeg stilt i mål. Etter det jeg litt keeper på trening. Jeg tok sjansen og ble keeper permanent noen uker etter det, sier Sætra til Eurosport.no.
– Er det gøyere å stå i mål enn å spille ute?
– Ja, jeg synes det. Jeg har alltid synes det var gøy å stå i mål siden jeg var liten, tror jeg det er det som har vært plassen min, selv om jeg har spilt ute.
  • Se Sandefjord - Strømsgodset lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Vil bli tøffere

Også Branns keeper Samuel Sahin-Radlinger spilte ute i flere år frem til han var rundt 16 år. Det har gjort ham trygg med fotarbeidet for eksempel.
– Jeg har tatt med meg spillerforståelse og teknikken med beina. Hvis du står i mål hele tiden så får du ikke utespillerteknikken, det hjelper selvfølgelig. I tillegg hjelper det å vite hva utespillere tenker. Jeg vet hvordan de har det siden jeg har vært i samme situasjon som de. Nå var jeg ikke spiss, men jeg har kommet i samme situasjon selv og vet hvordan jeg tenkte da, sier Sætra.
Fremover vil keeperen jobbe med å bli tøffere. Neste sesong kommer Viljar Myhra til Strømsgodset. Uten at Odd-keeperen kan regne med å komme til duk og dekket bord i Drammen.
– Nå har jeg jobbet mye med kommunikasjon etter at jeg kom i mål, så jeg har ikke vært den beste til å kommunisere sånn fra før. Jeg har vært en ganske stille fyr, ganske lenge, så begynner å hjelpe litt nå, sier keeperen.
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00