Viking-juvelen Samuel Adegbenro kan bli solgt med det aller første. Etter det Eurosport.no er kjent med er tyrkiske Bursaspor en av klubbene som følger han aller tettest.
Nigerianeren sto nærmest alene bak Vikings svært viktige trepoenger mot Odd i Skien søndag kveld. Mange tror spissen er alfa og omega hvis siddisene skal berge plassen i Eliteserien.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Saken fortsetter under videoen:

Samuel Adegbenro straffer Odd i Skien

– Det er klubber som er interesserte

Men flere uavhengige kilder Eurosport.no har vært i kontakt med sier at Adegbenro kan være tapt med det aller første, og at tyrkiske Bursaspor nevnes som en potensiell kjøpende klubb. En mulig pris skal ligge på 15 millioner norske kroner.
– Det er klubber som er interesserte, men det viktigste for oss er at han tar riktig sportslig steg til en klubb hvor han får fortsette utviklingen, sier Adegbenro-agent Atta Aneke til Eurosport.
Han ønsker ikke å kommentere hvilke klubber eller ligaer som er aktuelle, men Eurosport.no vet at en tyrkisk klubb var på plass i Skien i går. Der så de Adegbenro herje med Odd-forsvaret - og i Stavanger er klubben informert med at et bud kan være nært forestående. Det var Rogalands Avis som omtalte saken først.
Samtidig er også Rosenborg - som eneste norske klubb - fortsatt med i kampen om signaturen til 21-åringen. Årsaken er at spilletid og sportslig utvikling er vurdert som vel så viktig som penger og lønn på dette tidspunktet i karrieren.
Saken fortsetter under videoen:

Samuel Adegbenro dobler for Viking

– 1,5 millioner euro for Zekhnini?

Skulle et salg materialisere seg, håper uansett Viking å sitte igjen med mest mulig penger for sin talisman. Kamper som i Skien gjør at klubben skrur opp prisen enda et hakk.
– Jeg fryktet at han hadde blitt solgt i pausa hvis han hadde scora tre før pause. Han er fantastisk og har vært utrolig for oss hele sesongen. Du kan se kvalitetene hans og han la nettopp på en million på prislappen. Hvis noen vil kjøpe han, så vet de prisen - så hvis vi mister han så er det iallfall for en god del penger, men jeg vil beholde han, jeg bryr meg ikke om pengene, sa Ian Burchnall til Eurosport etter Odd-kampen søndag kveld.
– 1,5 millioner euro for Zekhnini? Da må Samuel være verdt minst to millioner (rundt 19 millioner kroner), sa Burchnall til NTB senere samme dag.
Samuel Adegbenro skrev i 2015 en fireårskontrakt med Viking. Så langt har han spilt 13 kamper i 2017-sesongen. Det har gitt fem mål og to målgivende.
Se flere Adegbenro-scoringer denne sesongen her:

Adegbenro skaper nytt håp for Viking

Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52