Viking står med gjørme til knærne etter nok et tap søndag kveld, denne gangen ble vestlandsrival Brann for sterke. Nok en gang hadde Ian Burchnalls menn både ett og tre poeng i lommen på et tidspunkt i kampen, og nok en gang måtte briten se alt glippe i løpet av oppgjørets siste halvtime.
Med Tromsø-seier mot Aalesund, har tabelljumboen fra Jåttåvågen nå tre poeng opp til Gutan, med en kamp mer spilt, og fire poeng opp til Kristiansund med like mange kamper som siddisene. Viking-trener Burchnall har lenge vært klar over realitetene, men bedyrer at man fortsatt har tro på at sesongen kan reddes.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Vi har satt oss i en vanskelig situasjon. Det er fire poeng opp til kvalikplass, men vi skal møte både Tromsø og Kristiansund i høst. Det er fortsatt mange poeng det skal spilles om, sier Burchnall til Eurosport.
– Vi er nødt til å holde ut kampene. Vi hadde 2-1 mot Brann, men ga det og vekk. Vi forsvarte oss katastrofalt ved flere anledninger, fortsetter han.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal trekker særlig frem Kristoffer Haugens involveringer før 2-2 og 2-3 som skrekkeksempler på hvordan et lag i motgang ikke kan forsvare seg.
– Han header ballen ned i beina på Brann-spillere to ganger. Han er en erfaren spiller som har vært med på mye, og da må spillere som ham unngå slike feil. De må dra laget og når det gjøres slike feil at så sentrale spillere, så er det et klart minus, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Nå får Viking en ny etterlengtet Eliteserie-pause på tre uker. Før Sandefjord-møtet søndag 10. september er det en ting Viking-treneren mener er nødt til å arbeides inn i spillergruppen.
– Jeg vil se flere ledere på banen, flere som tar tak og viser lidenskap. Det kommer til å bli enda mer press på oss mot slutten av sesongen, og da må vi være mer kyniske på slutten av kamper, sier han.
Sandefjord–Viking ser du for øvrig på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag 10. september kl. 18!
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00