Det bekrefter Sørlands-klubben selv på sine hjemmesider torsdag ettermiddag.
– Mathias er en sulten, norsk spiller, som vil tilføre spennende ferdigheter til angrepet vårt. Han er hurtig, gjennombruddshissig og veldig bevegelig. Vi tror han har potensial til å bli en god målscorer i Eliteserien. Selv om han nettopp har fylt 21 år, så har han allerede spilt rundt 50 kamper i Eliteserien, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.
Overgangssummen for spissen skal ifølge avisen ligge på mellom 1 og 1,5 millioner kroner.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
21-åringen scoret fire mål på 24 kamper for Viking i Eliteserien forrige sesong, en sesong som endte med nedrykk for klubben fra Stavanger.
– Det føles bra å komme til Start. Det er en klubb på vei oppover, med store ambisjoner. Jeg er veldig glad for å komme til klubben, sier Bringaker, som kom til Viking som juniorspiller i 2013.
– Jeg har hatt fem fantastiske år i Viking, men jeg følte dette var riktig tidspunkt å ta det neste steget på, sier Bringaker.
Viking-trener Bjarne Berntsen bekreftet overgangen til Stavanger Aftenblad torsdag formiddag.
– Start kom med en henvendelse tirsdag denne uken, og siden Bringaker bare hadde kontrakt ut sesongen, fant vi tilbudet så interessant at salget ble gjennomført, sier Berntsen til Aftenbladet.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26