Det bekrefter Sørlands-klubben selv på sine hjemmesider torsdag ettermiddag.
– Mathias er en sulten, norsk spiller, som vil tilføre spennende ferdigheter til angrepet vårt. Han er hurtig, gjennombruddshissig og veldig bevegelig. Vi tror han har potensial til å bli en god målscorer i Eliteserien. Selv om han nettopp har fylt 21 år, så har han allerede spilt rundt 50 kamper i Eliteserien, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.
Overgangssummen for spissen skal ifølge avisen ligge på mellom 1 og 1,5 millioner kroner.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
21-åringen scoret fire mål på 24 kamper for Viking i Eliteserien forrige sesong, en sesong som endte med nedrykk for klubben fra Stavanger.
– Det føles bra å komme til Start. Det er en klubb på vei oppover, med store ambisjoner. Jeg er veldig glad for å komme til klubben, sier Bringaker, som kom til Viking som juniorspiller i 2013.
– Jeg har hatt fem fantastiske år i Viking, men jeg følte dette var riktig tidspunkt å ta det neste steget på, sier Bringaker.
Viking-trener Bjarne Berntsen bekreftet overgangen til Stavanger Aftenblad torsdag formiddag.
– Start kom med en henvendelse tirsdag denne uken, og siden Bringaker bare hadde kontrakt ut sesongen, fant vi tilbudet så interessant at salget ble gjennomført, sier Berntsen til Aftenbladet.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21