Det var under Sarpsborg 08s hjemmekamp mot Vålerenga 21. mai, at Sarpsborg 08-keeperen Anders Kristiansen ble truffet av en stein i kneet fra tribunen.
Nå er Oslo-klubben ilagt en bot på 25.000 kroner grunnet at steinkastingen ble utført av en av Vålerengas tilhengere, melder Norges Fotballforbund i en pressemelding mandag, avgjørelsen kan leses i sin helhet på deres hjemmeside.
Det var i slutten av førsteomgangen at den uheldige hendelsen fant sted, og Sarpsborg 08-keeperen beskrev hendelsen slik:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg skal hente litt drikke ved målet da vi går opp til 2-0, og i det jeg er på vei ut på banen blir jeg pepret med stein. En stor treffer meg ved siden av kneet og noen mindre treffer meg i ryggen, sa Kristiansen til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
– Det er helt greit å få verbal dritt fra motstandernes supportere, men hvis jeg skal stå i mål og være urolig for at jeg kan få stein i hodet så synes jeg det blir litt voldsomt, la Kristiansen til.
Spillet ble stoppet i flere minutter, før kampen ble igangsatt igjen. Før hendelsen hadde Sigurd Rosted og Anders Trondsen sørget for 2-0-ledelse og seier til Sarpsborg 08 på hjemmebane.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05