Populære sporter
All sport
Vis alt

VIF-supporter kastet stein på Sarpsborg 08-keeperen: – Få det bort

Stian Thelen

Oppdatert 21/05/2017 klokken 19:53 GMT+2

Det ble dramatisk da Sarpsborg 08 gikk opp til 2-0 mot Vålerenga.

Steinen

Foto: Eurosport

Det var i forbindelse med at det ble 2-0 til hjemmelaget at Sarpsborg 08s keeper, Anders Kristiansen, skal ha blitt truffet av en stein i kneet fra tribunen.
Dommer Kristoffer Hagenes stoppet kampen i et minutt og pratet med kampdelegater fra NFF. Blant annet Rune Pedersen.

VIF-supporter skal ha kastet steinen

Etter en prat på sidelinjen ble kampen satt i gang igjen og Kristiansen så ikke ut til å være preget av episoden. Sarpsborg 08s målscorer Anders Trondsen fikk ikke med seg det som skjedde.
– Jeg hørte dommeren begynte å snakke om noen stein. Det er ikke helt bra hvis det er tilfelle. Jeg håper de får tatt den som gjorde det, sa Trondsen til Eurosport.
Til Eurosport blir det bekreftet at en Vålerenga-supporter skal ha kastet steinen på keeperen. Episoden er meldt til politiet.
– Vi anser det som et enkelttilfelle og har god dialog med Enga-fans. Vi vet ikke hvem det er, men vi jobber med saken. Vi håper og tror kampen kan fortsette som normalt, forteller politiet til Eurosport.no.
Klanen melder på Twitter at personen skal være identifisert. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal hyller VIF-supporterne for måten de tok tak i saken på.
– Jeg synes det er helt strålende. Det er en ganske sterk indre justis i Klanen og supporterne, på at om det er noen som tråkker over streken skal de pekes ut og tatt. Det ganske synd at andre som oppfører seg skikkelig blir dratt inn i dette. Kampen kunne ha blitt avbrutt, forteller Rekdal.

– Umenneskelig å stå foran det

Eurosport får opplyst at kampen vil bli avbrutt om det skjer igjen. Det skal pågå møtevirksomhet om hendelsen i pausen blant dommere og delegater. Sarpsborg 08-trener Geir Bakke reagerer på episoden.
– Jeg synes ikke noe om det. Det er ubehagelig for keeperen som står der og har hodet en vei og så vet han at det kan komme steiner bakfra. Det er nesten umenneskelig å stå foran det, sier Bakke til Eurosport.
Rekdal synes det er en uting at det blir kastet gjenstander inn på banen.
– Det der er en uting. Uansett hvem det gjelder er det trist. Få det bort, sier den tidligere Vålerenga-treneren om episoden.
Sarpsborg 08 vant kampen 2-0 etter scoringer fra Sigurd Rosted og Anders Trondsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame