Høgli var ment å bli spilleklar til hjemmekampen mot Molde 6. august, men har tatt kontakt med Tromsø IL om å kunne spille for FC København ut året.
En skade på Peter Ankersen i FCK har ført til at Ståle Solbakken ønsker å ha høyrebacken med inn i Champions League-kvalifiseringen og en ny sesong av den danske Superligaen. Alt tyder på at Høgli vil bli satset på som høyreback i denne perioden. 33-åringen ville vært aktuell for 14 Eliteseriekamper for TIL i samme perioden.
– For Tromsø IL har dette vært en vanskelig sak, men vi har valgt å ta hensyn til Toms ønske om å utsette hjemkomsten til januar. Han vil få en mulighet til å spille Champions League samt å få en god avslutning i sin karriere i FCK, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen i en pressemelding.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
TIL har inngått en avtale, som i tillegg til den økonomiske kompensasjonen i millionklassen, også inneholder et bredt samarbeid med den danske toppklubben.
– TIL har inngått en meget god avtale med FC København som innebærer et fast grunnbeløp og en bonus for Champions League i 2017 og 2018. Til sammen kan TIL oppnå millionbeløp som vil gjøre dette «salget» til det største siden Saliou Ciss gikk til Valenciennes, sier Johansen.
– Avtalen inneholder også et spennende samarbeid med FCK der de kommer til Tromsø for å spille en oppvisningskamp, TIL får bruke FCKs speidernettverk i de neste årene og FCK åpner opp klubben for kompetansedeling både på utvikling og A-lag. FCK ligger nå langt fremme på disse områdene. Samarbeidet skal være konkret og Tom Høgli vil være garantisten for dette samarbeidet, legger han til.
Tromsø utelukker ikke å bruke pengene fra FCK til å forsterke stallen allerede i sommer.
– Det var en vanskelig situasjon for FCK med Peters alvorlige skade, så da de spurte om jeg var parat til å bli, handlet det bare om å finne en løsning. Jeg trives utrolig godt i klubben og byen, og jeg blir gjerne slik at vi skal nå vårt mål sammen. Klubben har gitt meg mye, og jeg er glad for å kunne gi noe tilbake, sier Tom Høgli.
Tromsøs neste kamp i Eliteserien er borte mot Lillestrøm kl. 18.00 førstkommende søndag, kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3.

Godset reddet poeng på Alfheim

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22