Haugesund ender på 8. plass

Dommen:

FK Haugesund har tradisjoner for å være et sterkt hjemmelag, med fysisk robuste spillere og stor entusiasme. Eirik Horneland går inn i sin første sesong som som hovedtrener for et Eliteserie-lag, men skal i hvert fall ha masse erfaring etter å ha vært assistenttrener i nettopp Haugesund under nåværende sportssjef Jostein Grindhaug og som trener for G19-landslaget.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Tapet av William Troost-Ekong kommer de til å kjenne på. Forrige sesongs belgiske FKH-kaptein var en av ligaens aller beste spillere. Til tross for bare litt over en halv sesong i Haugesund i fjor, ble Torbjørn Agdestein lagets toppscorer med ti mål, med midtbanespiller Filip Kiss som nærmeste utfordrer på seks. Uten en målgarantist på topp tror vi jevnheten i prestasjonene til haugalendingene er borte, men de har likevel vist de siste sesongene at de er kommet for å bli i Eliteserien. I fjor hang Haugesund med i medaljekampen nesten helt inn, men avsluttet sesongen med to uavgjortkamper mot Aalesund og Strømsgodset, og endte til slutt på fjerdeplass. Det tror vi ikke de klarer igjen i år.

Ressurser og ambisjoner:

FK Haugesund er en godt drevet Eliteserie-klubb som har klart å etablere seg som et lag som hører hjemme på øvre halvdel av tabellen. Det er der ambisjonene bør ligge også, og med en makssesong kan de være outsider til medalje. Utfordringen ligger i at de ikke klarer å sette sammen 30 stabile kamper over en sesong, men kommer alltid inn i en periode med svakere resultater. Det skjer ikke i like stor grad med lag som regner seg som naturlige medaljekandidater.

Styrker:

Haugesunds styrke ligger i deres sterke kollektiv og entusiasmen de klarer å skape hjemme på Haugesund stadion. Med deres fysisk robuste og agressive spillestil er de et vanskelig lag å møte, og tar mange poeng på hjemmebane.

Svakheter:

Haugesund har, som vi har vært inne på, mistet flere sentrale spillere. I tillegg er det stor forskjell på FK Haugesund hjemme og borte, særlig mot kunstgresslag har de slitt tidligere.
Retro-klippet: Husker du drømmemålet til Kiss mot Molde i fjor? (saken fortsetter under)

Nøkkelspiller:

Filip Kiss er en kreativ kraft på midten som styrer kampene for dem. Med Ekong borte blir ansvaret på Kiss' skuldre enda større, og han er nødt å prestere minst på samme nivå som i fjor om FK Haugesund skal forsvare fjerdeplassen.
Eurosports tabelltips:
8. Haugesund
9. Viking: De kan bli hva som helst
10. Tromsø: Gærninger som løper og kriger
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot
12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31