Mandag kveld sprakk nyheten om at Rosenborg har valgt å legge vinterens treningsleir til Dubai.
Det har skapt svært sterke reaksjoner fra RBK-fansen, som mener klubben ikke bør støtte et land
– Dette hadde vi ikke forventet av Rosenborg, vi syns det er begredelig. Å legge en treningsleir til et land som er så uglesett og etter hvert tydelig belyst som Dubai, er rett og slett forkastelig. Det sier talsperson Espen Viken i supporterklubben Kjernen til NRK.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Det var Adresseavisen som omtalte saken først.
I fjor hadde den svenske toppklubben Malmö planlagt en tilsvarende treningsleir som Rosenborgs, men bestemte seg for å trekke planene etter massiv kritikk fra supporterne.
– Vi synes ikke MFF skal sponse en stat som straffer homoseksuelle og slaver, var ordlyden fra Malmö-fansen, skriver Adressa.
Til Adresseavisen sier sportssjef i Rosenborg at de etter interne diskusjoner på styrenivå besluttet for å likevel dra til Dubai.
– Det var en sak for Malmö i fjor, og det har vært en sak for oss nå. Det har vært interne diskusjoner, sier Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen.
– Så har vi gjort våre grundige sjekker med norske myndigheter, og også det norske konsulatet der nede. Vi har videre vurdert det å være til stede i Dubai kontra en uteblivelse. Vi mener at uteblivelse ikke vil gjøre ting bedre, sett opp mot at vi får oppleve staten og se den selv. RBK har et klart verdisett, det gir vi ikke avkall på. Men konklusjonen er at det er «innafor» å dra, fortsetter Bjørnebye.

Mente det sportslige var for godt til å si nei

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, sier klubben "tvilte seg frem" til et ja til å reise til Dubai.
– Jeg forstår selvsagt at det kommer spørsmål rundt dette. Jeg var selv en av dem som stilte spørsmål, sier Ivar Koteng til Adressa og fortsetter:
– Så hadde vi noen diskusjoner i styret, og tvilte oss fram til et ja. Blant annet på grunn av det sportslige: Vi får god motstand der, fortsetter styrelederen.
Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili. Forrige vinter droppet Malmö sin treningsleir i emiratet etter en storm fra supporterne. Nå skjer samme stormen i Trondheim.
supporterklubbens nettsider oppfordres det til at RBK må skifte mening umiddelbart og «avlyse denne skammelige turen».
– Tro oss, dere har aldri sett en «shitstorm» i nærheten av det dere vil oppleve om dere er så handlingslammede at dere ikke retter opp deres egen feil, skriver Kjernen.
Styreleder Ivar Koteng sier han var en av dem som stilte spørsmål ved treningsleiren, og at etter diskusjoner tvilte styret seg fram til et ja.
Eurosport/(©NTB)
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22