Stabæk-Viking 1-1:
Viking kom til Nadderud med et sårt behov for en opptur etter tre strake tap og en begredelig sesonginnledning. Eliteserie-jumboen har åpnet så svakt at Eurosort-ekspert Kjetil Rekdal nærmest mente det måtte bli minst tre poeng på sine to borteturer til Nadderud og Marienlyst.
Kwesi Appiah så lenge ut til å bli dagens Viking-mann da han minutter før pause satte inn 1-0 spektakulært vis. Den utlånte Crystal Palace-spillerens første scoring på to år kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, da rapporter vil ha det til at representanter fra Croydon-klubben var til stede på tribunene på Nadderud mandag kveld.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Men på overtid av overtiden dukket brennhete Omo Omoijuanfo opp og ødela Viking-festen.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Omoijuanfo reddet Stabæk-poeng

– Hvis du spurte meg før kampen om jeg ville tatt et poeng her, så hadde jeg sagt ja, men fire og et halvt minutt på overtid hadde jeg nok helst tatt tre. Det er hjerteskjærende for spillerne for jeg synes de forsvarte seg strålende i andreomgang. Særlig stopperne mine, som har fått litt kritikk i det siste, var glimrende, så dette er vondt, sa Viking-trener Ian Burchnall til MAX etter kampen.
Eliteseriens toppscorer var naturligvis glad for å ha reddet laget, men hadde sympati for et Viking-lag som stadig opplever nye nedturer.
– Jeg synes ikke Viking er noe dårlig lag, jeg synes de hører til i Eliteserien. Det er synd det de går gjennom nå, men de må bare fortsette. Jeg var gjennom det samme i fjor og man må bare aldri gi opp, sa Omoijuanfo.

Hjemmelaget rotet det til

Førsteomgang ble en sjansefattig affære, med to lag som på ingen måte fikk det til å svinge i pasningsspillet. Men da Stabæk surret det til i bakre rekker, var Appiah like oppfinnsom som han var nådeløs.
En lang, upresis ball ble slått opp i banen. Morten Skjønsbergs klarering gikk rett til værs og andreballen bestemte forsvarskollega Håkon Skogseid seg for å heade rett i beina til den utlånte Crystal Palace-spissen, som takket Stabæk-forsvaret med å brassesparke ballen i nettet.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Appiah utnytter Stabæk-rør

– Det har ikke vært mange sjanser, men den scoringen til Appiah er ellevill, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre da lagene minutter senere gikk til pause.
Skogseid var selvsagt frustrert etter det klønete forsvarsspillet som førte til Vikings ledelse.
– Vi er tre mann som ikke viser noe initiativ og da ender det opp i rør, forklarte Skogseid selv.

Ohi reddet kvelden

Etter hvilen tok hjemmelaget fullstendig over kampen og tvingte Viking bakover på banen. Men tiden gikk og de helt store scoringsmulighetene uteble. Siddisene tok seg god tid på dødballene, noe som naturligvis gjorde hjemmefansen mer og mer utålmodige.
Da er det godt å ha Eliteseriens toppscorer på laget. Fem minutter på overtid dukket Omoijuanfo opp og sørget for at ett poeng ble igjen på det humpete Nadderud-gresset da han satte inn sin niende scoring for sesongen.
– Jeg hadde noen sjanser før, men keeperen deres var god, så det var godt å få den på slutten der. Jeg følte vi fortjente det etter den andreomgangen, de hadde jo ikke en eneste sjanse. Vi skulle helst hatt tre poeng, men gir dem et unødvendig mål. Det er kjipt, men vi må bare fortsette, sa Eliteseriens toppscorer etter kampen.
Slik startet lagene:
Stabæk: Mandé - Skogseid, Skjønsberg, Hanche-Olsen, Moe - Ba, Vetlesen - Brochmann, Kassi, Njie - Omoijuanfo.
Viking: Austbø - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Ryerson, Danielsen - Ernemann, Sale Hassan, Adegbenro - Appiah.

Høydepunkter: Stabæk - Viking

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59