Mark Dempsey er ny hovedtrener i Start.
Det bekrefter Molde i en pressemelding fredag formiddag.
– Timingen var perfekt å komme hit nå. Klubben er inne i en god periode, og stemningen rundt klubben er bra. Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten. Det kommer nok til å være en berg-og-dalbane til tider, men det er jeg klar for, sa Dempsey på pressekonferansen på Sparebanken Sør Arena.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
Dempsey var klubbens førstevalg i jakten på ny trener, og er klar på hvilken innstilling han går inn i klubben med.
– Jeg har vært i Norge lenge nå, og mange klubber har en innstilling at de vil unngå å tape. Jeg vil fokusere på å ville vinne. Det tror jeg også er hva publikum ønsker.
– Han tikket mange av boksene våre. Vi vil ha en som representerer «makrellfotball», og i tillegg er god på å utvikle spillere. Vi tror dette blir et veldig godt samarbeid, sa sportsdirektør Tor Kristian Karlsen.
53-åringen kommer fra jobben som assistenttrener i Rosenes by - en rolle han returnerte til før 2017-sesongen etter to år i FK Haugesund.
– Mark hadde et brennende ønske om å være hovedtrener igjen, og vi ønsker han lykke til i Kristiansand. Han bidro sterkt til at vi dro i land sølvmedaljen i år med sin kunnskap og engasjement, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.
Dempsey har i flere år vært en av Solskjærs mest trofaste og viktigste hjelpere. Med unntak av perioden i FKH, hvor han var assistent i 2015 og hovedtrener i 2016, har briten samarbeidet med Solskjær i Molde og Cardiff siden 2010.
Start vil offentliggjøre ansettelsen på en pressekonferanse i dag klokken 12.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26