fraSarpsborg 08 - Viking 3-0
I Eliteserie-sesongen 2016 scoret ikke Sarpsborg 08 før i den femte runden. Det har de revansjert i år. Etter tre spilte kamper ligger de på førsteplass på tabellen med ni av ni mulige poeng etter 3-0-seier mot Viking. Dermed har de dyttet Rosenborg ned fra tabelltoppen, og med like mange poeng, har de to lagene nå skapt en liten trepoengs-luke ned til lagene under.

Trondsens drømmetreff satte fart i Sarpsborg 08

Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det var deilig, ikke den beste kampen fra vår side, men vi er effektive og robuste. Det er fantastisk å ta tre av tre seire, sa Sarpsborg 08-spiller Patrick Mortensen til Eurosport etter kampen.
Selv om han innrømmer at det er rart å si at laget ikke presterer bra nok når de står med tre av tre mulige seire, er han ikke alene om det synspunktet. Også Sarpsborg 08-trener Geir Bakke mener laget har en del å gå på for å være på topp.
– Det smakte godt med seier, det er noe solid over oss, men vi er litt uryddige i spillet vårt, det er litt urytmisk, sa Bakke til Eurosport etter kampen.
– Vi skaper sjanser, og det lover godt. Men jeg tror at for å møte de lagene som er helt oppe i toppen så må vi nok opp i prestasjon. Det er litt for lett å komme inn i 16-meteren vår, men jeg tror nok at også vi løfter oss når vi møter Rosenborg og lignende.
Viking-trener Ian Burchnall var ikke fornøyd med sitt lags prestasjoner.
– Det var selvfølgelig ingen god kamp, vi startet ikke bra. Jeg så i andreomgang at spillerne var helt døde. Det er ingen ideell start, men det er tidlig i sesongen, så vi skal ikke miste altfor mye selvtillit, sa han til Eurosport etter kampen.

Fikk drømmetreff etter to minutter

Viking hadde det største presset på seg med å levere i bortekampen mot Sarpsborg 08, etter to strake tap i serieåpningen. Men det ble en tøff kamp for gjestene på Sarpsborg Stadion. Vertene trykket på fra start, og allerede ved første målsjanse tok de ledelsen.
Anders Trondsen brøt seg fri fra Michael Ledger, og ble servert av Patrick Mortensen før han klinket til ballen i venstre hjørne.

Trondsen får drømmetreff

22-åringen har hatt en god start på sesongen, i forrige runde hadde han tre målgivende i kampen mot Ålesund, og nå syntes han det var på tide selv å komme på scoringslisten.
– Det var på tide å sette den selv. Vi visste vi hadde medvind, og fikk beskjed om å teste skuddfoten, så da var det bare å prøve, sa Trondsen til Eurosport i pausen.
Eurosports fotballekspert Thomas Myhre var imponert over Sarpsborg-spillerens angrep, men var ikke fornøyd med keeperspillet til gjestene.
– Det er et godt skudd, men jeg stiller spørsmålstegn ved Austbø her. Jeg har sett Austbø redde de ballene tidligere, sa Myhre om 1-0-målet.
Selv om gjestene viste seg sterkere utover i førsteomgangen, gikk lagene til pause med stillingen 1-0 til vertene.
– Nei, det blir tungt, det er ikke optimalt dette. Det var ikke slik vi skulle ha startet kampen, sa Viking-spiller André Danielsen til Eurosport i pausen.
– Vi har klart oss helt greit, men Sarpsborg er gode på dødballer. Det er tøft, men vi kan snu det.

Skapte historie

Men gjestene fra Stavanger klarte aldri å snu kampen mot et pressende hjemmelag. Vondt ble til verre da vertene scoret to mål på tolv minutter, og punkterte kampen med 20 minutter igjen på Sarpsborg Stadion.
Først noterte Trondsen seg for sin fjerde assist i sesongen så langt. Tidligere Sarpsborg 08-spiller Steffen Ernemann måtte se seg knust da Anders Østli vant hodeduellen etter hjørnespark fra Trondsen.
– Det smaker god med assist og mål, sa Trondsen til Eurosport etter kampen.
– Når jeg får ballen vet jeg at jeg er god med ball. Jeg liker å sette opp, det er der jeg må bidra. Vi har åpnet veldig bra, men vi har kun spilt tre kamper. Vi må fortsette å stå på på trening, så kan det bli moro videre i sesongen.
– Og det måtte komme en scoring på dødball til slutt. En presis venstrefot fra Trondsen er god å ha, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre etter 2-0-scoringen.
– De har hatt et ganske bra trykk på dødballer. Det var bare et spørsmål om tid før den skulle treffe. Sarpsborg er i flytsonen, det er det ikke noen tvil om.
Tolv minutter senere sørget Patrick Mortensen for 3-0-seier da han satte sitt tredje mål på to kamper.
– Der scorer han et ekte spissmål, akkurat slik han gjorde mot Ålesund, sa Eurosport-kommentator Jørn Sundby.
Med 3-0 seier over Viking dyttet vertene den regjerende seriemesteren Rosenborg ned fra tabelltoppen. Vertene har imponert så langt i sesongen. Etter seieren mot Ålesund onsdag 5. april skapte vertene historie da de for første gang i en eliteseriesesong vant sine to første kamper. Sist gang de vant tre kamper på rad var i juli 2016.
Viking-spiller Danielsen var ikke fornøyd med lagets prestasjoner. For første gang siden 1948 har Stavanger-laget tapt sine tre første kamper i en seriesesong.
– De to første kampene er preget av stang ut, og når du taper tre på rad er det ikke godt nok, sa André Danielsen til Eurosport etter kampen.
– Det setter et press på gutta slik som vi presterer. Vi må vise hva vi er laget av de neste kampene. Vi må jobbe hardt.
Slik startet lagene:
Sarpsborg 08: Kristiansen - Toivomäki, Østli, Rosted, Thomassen - Tveita, Zachariassen, Nielsen, Trondsen - Lindbert, Mortensen
Viking: Austbø - Haugen, Ledger, Mets, Kronberg - Haukås, Ernemann, Danielsen, Ryerson - Shroot, Appiah
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07