Mandag ble Sarpsborg 08-stjerne Anders Trondsen (22) klar for Rosenborg, overgangen har trolig en ramme på rundt 15 millioner kroner. I dag er en ny Eliteserie-stjerne på vei inn portene på Lerkendal. Klokken 19.30 tirsdag kveld har RBK pressekonferanse der de vil presentere Samuel Adegbenro (21). Overgangen fra Viking har trolig en totalsum i bunnen ganske lik den i Trondsen-overgangen.
Dette er uvant stor pengebruk i nyere tid, selv for Rosenborg å være.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Andre supportere har reagert, og i VG gikk lederen for Molde-supporterne i Tornekrattet Svein Erik Jenset ut og kalte RBKs kjøp for en «økonomisk doping av fotballen».
Slike uttalelser får administrerende direktør i Molde FK, Øystein Neerland, til å riste på hodet.
– Jeg er uenig i det han (Jenset, red. anm) sier, det får stå for hans regning. Pengene er en naturlig del av fotballen, så vi får heller snu på dette og si at dette er bra for økonomien til Sarpsborg 08 og Viking, sier Neerland til Eurosport.no.
Og han fortsetter:
– Jeg synes Rosenborg skal gjøre det de selv ønsker med tanke på spillerlogistikk, så dette har jeg ingen negative tanker om. Vi får heller si det er fint at pengene de bruker går til norske klubber. Det er en del av gamet, lagene står jo fritt til å nekte og selge til RBK.
– Var dere inne i Adegbenro-prosessen?
– Vi kommerterer ikke overganger inn og ut før de blir en realitet hos, sier Neerland og avslutter:
– Vi er ikke inne i noen aktive prosesser akkurat nå. Vi har stort sett gjort det vi har ønsket i dette vinduet, men vi kan ikke utelukke at noe kommer til å skje før det lukker.
Det har lenge gått rykter om at den tidligere klubbhelten Magnus Wolff Eikrem kunne være aktuell for MFK, men det håpet svinner ettersom overgangsvinduet stenger ved midnatt natt til torsdag.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22