SE ALLE ELITESERIE-KAMPENE PÅ EUROSPORT PLAYER
Rekdal mener Start og Sandefjord er gode eksempler på at den nåværende løsningen med 16 lag på øverste nivå i Norge ikke fungerer.
– 16 lag i Eliteserien er kanskje fint det, men når det begynner å bli så store forskjeller at du har kanonføde, at lag ikke evner å ta på poeng eller er i nærheten av å ta poeng, må vi begynne å se på det, mener Rekdal.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

– Det gagner ikke norsk fotball

Fotballeksperten kommer med forslaget i Eurosports oppsummeringsprogram Fotballrunden. Rekdal er klar på at det er en utfordring for norsk fotball, og etterlyser mer debatt rundt den nåværende løsningen.
– Du ønsker ikke at det skal være gitt på forhånd at du vet at lagene taper. De er ikke gode nok heller, så du må begynne å tenke på at du kanskje må spisse Eliteserien og gå ned på antall lag. Den debatten må komme på et eller annet tidspunkt. Det gagner ikke norsk fotball at du har lag som reiser rundt og plukker poeng en gang i måneden eller en gang annenhver måned, sier Rekdal.
(Se Vålerengas «YouTube-hit»! Saken fortsetter under).

Semb: – Ikke interesse for det i norsk fotball

Debatten har tidligere vært oppe uten at det har blitt noen forandring. Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener det er lite som nå tyder på at det vil skje.
– Norsk fotball har ikke vært villig til det. De mener at 16 lag er riktig. Det er en demokratisk avgjørelse på det, sier han.
Semb har forståelse for at Rekdal tar det opp, og mener det er riktig at man diskuterer det.
– Det er naturligvis en diskusjon som skal gå fortløpende, men p.t. er det ikke interesse for det i norsk fotball, sier Semb.
(Fikk du med deg denne? Saken fortsetter under).

Om bunnlagene: – Det går rett ned

Start har ikke vunnet siden serieåpningen og kvittet seg fredag med trener Mark Dempsey. Sandefjord ble det første laget i Eliteserien til å kvitte seg med treneren da Magnus Powell ble sparket. Lagene har sluppet inn hele 24 mål hver etter ti runder. Det skiller nå 22 poeng opp til serieleder Brann for Start.
– Det går rett ned sånn som det ser ut nå. 0,4 poeng i snitt på ti kamper. 0,5 på Sandefjord. Det er ingenting som tyder på at det skal bli noe bedre heller. Sandefjord har fire kamper på rad uten å score mål. Start har tatt ett poeng på ni kamper etter å ha startet med å slå Tromsø. Det er ingenting som tyder på at de lagene skal ha en sjanse til å redde seg, sier Rekdal.
Les også: Dette sier Start-kapteinen om Dempsey-sparkingen
– Det som kan redde de er at det bare er tre poeng og to poeng opp til kvalik. Det er ikke så langt opp til Bodø/Glimt, Kristiansund og Lillestrøm. De er ikke kjørt av lasset etter ti kamper, men i utgangspunktet med så lite poeng etter ti kamper skulle du vært sjanseløs, fastslår Rekdal.
På mandag spilles den ellevte serierunden i Eliteserien. Se alle oppgjørene på Eurosport Player.
Sjekk de siste tipsene til Eliteserien Fantasy her:
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22