Fotball
Norgesmesterskapet

Eliteserie-jumboen skilte lag med treneren: – Vi har ikke gitt byen et lag å være stolt av

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Mark Dempsey

Foto: Scanpix

AvJacob Sundblom Nygaard
18/05/2018 på 16:19 | Oppdatert 18/05/2018 på 19:04
@jnygaard

Mark Dempsey er ikke lenger Start-trener. Eurosports fotballekspert Thomas Myhre mene det er en erklæring fra klubben om at de har bommet.

Det opplyser klubben på sine hjemmesider.

  • SE ALT FRA ELITSERIEN OG OBOS-LIGAEN MED EUROSPORT PLAYER.
Eliteserien

Tromsø rykket ned med for dårlig målforskjell: – Takk og god natt

01/12/2019 PÅ 18:49

– Etter lange, åpne og ærlige diskusjoner med Mark har vi kommer til enighet om å avslutte samarbeidet. Det er med tungt hjerte. Vi har hatt samtaler de siste dagene og konkluderte idag med at vi går hver vår vei, sier Tor Kristian Karlsen, sportslig leder i Start til ikstart.no,

– Skuffet

Engelskmannen ble ansatt før sesongen og fikk ti seriekamper på sitt snaue halvår i klubben. Han er lei seg over at det skulle ende slik.

– Jeg er skuffet. Men en fotballtrener blir alltid målt på resultatene, og resultatene har ikke vært gode nok. Jeg forstår hvorfor det må bli slik. Det er ikke det jeg ønsket, men vi må gjøre det vi tror er best for klubben. Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å være trener for en så flott klubb, men lei meg for at vi ikke har klart å gi supporterne de resultatene de ønsket. Men jeg er sikker på at resultatene vil komme etterhvert, sier Mark Dempsey.

Han mener byen fortjener mer enn hva han og klubben har vært i stand til å gi.

– Jeg så i byen i går (på 17.mai) hvordan jeg og spillerne ble tatt i mot. Denne byen fortjener et fotballag å være stolt av, og det har vi ikke klart å gi dem. Jeg håper virkelig at de får det, sier Dempsey.

– Har ikke kommet noen vei

Eurosports fotballekspert Thomas Myhre ble overrasket, til tross for klubbens svake resultater.

– Jeg ble litt overrasket, det må jeg innrømme. De er nøye de som styrer i bakgrunnen der nede. Dette er som en erklæring på at de selv har bommet, sier Myhre.

– Eierne har godt med likvide midler og er ekstremt nøye med hva de gjør. De har håndplukket Dempsey som mannen som skulle ta deres filosofi videre, men så er han ferdig etter ti seriekamper fordi de ikke har kommet noen vei. I tillegg til at resultatene har vært ektremt svake, synes jeg også prestasjonene har vært skuffende, sier han.

Mener de har bommet

Den tidligere landslagskeeperen peker på noen faktorer han mener de har mislyktes med.

– Det er en ung og talentfull tropp, men de har ikke truffet på balansen. Et lag bør ha en riktig miks av ledertyper, talenter og ungt blod. Her virker det som at de har bommet.

Start har satset knallhardt etter at de rykket opp fra OBOS-ligaen i fjor og investert mye penger blant annet på nye spillere.

Likevel har prestasjonene vært svake. Laget ligger helt sist i Eliteserien med fire poeng etter ti kamper. På de siste åtte kampene har laget scoret to mål.

Eliteserien

Mener utkjøpsklausuler må innføres i norsk fotball

29/11/2019 PÅ 20:51
Eliteserien

Demidov legger opp

29/11/2019 PÅ 11:02
Relatert
FotballNorgesmesterskapetVålerengaTromsø
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Bohinen om gambling i fotballen: – Hodet er et annet sted hvis du taper 5.000 pund på vei til kamp

FOR 10 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Eliteserien

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

00:00:49

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

FOR 19 TIMAR SIDAN