Fredag kveld kom beskjeden om at Mark Dempsey er ferdig som Start-trener.
Engelskmannen fikk bare ti seriekamper som trener for klubben, etter å ha tatt ett poeng på de siste ni kampene. Frem til forrige seriekamp har Simon Larsen vært kaptein i Start-laget. Han forklarer at Dempsey var godt likt i spillergruppen.
– Det var ingen mistillit. Vi spillerne har ikke vært innvolvert i denne prosessen i det hele tatt. Mark var veldig godt likt og er en fantastisk fin fyr og flink trener. Dette kom veldig overraskende på oss, sier Larsen til Eurosport.no.
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25

Føler seg delaktig

Midtstopperen erkjenner at det er tøft å være Start-spiller om dagen, og at de har havnet i en vanskelig situasjon.
– Dette er vanskelig. Vi leter etter hva som ikke fungerer og hva vi må endre på. Dette kommer som et resultat av det vi har prestert. Man føler at man er veldig delaktig for at han må gå, sier Larsen.
Forrige serierunde fikk Start juling og tapte 0-4 på bortebane mot Sarpsborg 08. Dette var klubbens fjerde strake tap.
– Mark sa det vel selv i media at med disse resultatene hadde han ikke vært overrasket om han fikk sparken. Det blir feil å si at det var totalt uventet at man nå skilller lag. Jeg hadde virkelig håpet at dette skulle fungere, sier 29-åringen.

– Vi må prestere uansett

På spørsmål om han har rukket å reflektere over hva slags type trener klubben nå trenger å få inn for å komme tilbake på rett kjøl igjen, svarer sørlendingen slik:
– Det har jeg ikke noe formening om. Nå skal vi snakke ut og summe oss litt i morgen. Det kan jeg ikke svare på akkurat nå.
– Dere møter Bodø/Glimt mandag. Det blir en litt spesiell oppladning til kampen?
– Klart det blir det. Vi har ikke lyst til å være i denne situasjonen, men dette er jobben vår og vi må prestere uansett, sier han.
Til klubbens hjemmeside forklarer klubbens sportslige leder, Tor Kristian Karlsen, trener-avgangen slik:
– Etter lange, åpne og ærlige diskusjoner med Mark har vi kommer til enighet om å avslutte samarbeidet. Det er med tungt hjerte. Vi har hatt samtaler de siste dagene og konkluderte idag med at vi går hver vår vei, sier han til ikstart.no.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55