Eurosport

Rekdal feller dommen over opp- og nedturene: – De er svake i forsvar

Rekdal feller dommen over opp- og nedturene: – De er svake i forsvar

18/05/2017 10:56Oppdatert 18/05/2017 14:13

Kjetil Rekdal har plukket ut tre lag som har levert over forventning, og tre lag som har skuffet stort.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

16. mai fikk Stabæk-duoen Ohi Omoijuanfo og Toni Ordinas prisene som henholdsvis månedens spiller og månedens trener, kåret av Eurosports eksperter.

Nedturer:

1) Viking er den største nedturen så langt. Det er en storklubb som virkelig har fått kjenne økonomiske problemer og kutt i stallen på kroppen. De startet med fire strake tap, så gjorde de en god kamp mot Odd og tok en seier og fikk et poeng i Bergen – men så er det på igjen med tre strake tap hjemme mot Sandefjord, borte mot Sogndal og hjemme mot Aalesund. Dette er lag Viking må ta poeng fra, nå blir det veldig tøft for siddisene.

Video - Høydepunkter: Viking - Aalesund

02:32

2) Strømsgodset har lagt om formasjonen, byttet trener og byttet støtteapparat og har fått en tøff start på sesongen. Det har blitt ett poeng på fire bortekamper og 16. mai tapte de hjemme for Stabæk. De er langt unna det nivået de ønsker å ligge på og er jo nå nede på 13. plass på tabellen.

Video - Høydepunkter: Strømsgodset - Stabæk

02:32

3) Molde og min kjære venn Ole Gunnar Solskjær startet med tre seierer på de fire første kampene, men formkurven etter det har gått rett nedover. Molde har sett svake ut i forsvar og de scorer ikke på sjansene sine. Solskjær sier de har et bedre spillermateriell nå enn da de sleit i fjor sommer, da må Molde få snudd denne trenden veldig fort. Hvis ikke havner de langt under det nivået de ønsker å være på.

Video - Høydepunkter: Molde - Sogndal

02:32

Oppturer:

1) Selv etter 0-5 mot Brann 16. mai har Sandefjord vært sesongens opptur nummer én så langt denne sesongen. De ble tippet desidert sist av de fleste og nå står de allerede med 13 poeng. Det er nesten halveis til den poengsummen et lag normalt trenger for å berge plassen. Vi sa jo at hvis Sandefjord fikk 10-12 poeng hele sesongen ville det være en prestasjon i seg selv, nå har de en god mulighet til å berge plassen.

Video - Høydepunkter Viking - Sandefjord Fotball

02:32

Video - Stabæk stoppet Odd

02:32

3) Sarpsborg 08 er det umulig å komme utenom. Der har det blitt gjort en fantastisk jobb, de har jo skiftet ut nesten hele stallen på to år. De spiller frisk fotball, er tunge på dødball, har et bra trøkk og stor løpskapasitet. Sarpsborg 08 har dessuten flere måter å spille på, samt at de har enkeltspillere som står frem etter tur. Jeg tror Sarpsborg 08 ender i topp fire denne sesongen.

Video - Høydepunkter: Lillestrøm - Sarpsborg 08

02:32
0
0