Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristiansund henter estisk keepertalent: – Skal utfordre McDermott

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 28/12/2017 klokken 20:37 GMT+1

Andreas Vaikla har signert en toårskontrakt med KBK.

Andreas Vaikla

Foto: Eurosport

FOTO: Kristiansund Ballklubb
Andreas Vaikla har signert for Kristiansund, det skriver klubben på sine egne hjemmesider torsdag kveld.
– Andreas Vaikla er en ung og talentfull keeper som var her på prøvespill etter sesongslutt - vi fikk da et veldig godt inntrykk av han som både spiller og person. Vi har hatt Vaikla på blokka i litt over et års tid, og vet at det har vært interesse fra en toppklubb blant annet i Italia i tillegg til flere andre, sier sportslig leder Kenneth A. Leren i klubben til kristiansundbk.no.
20-åringen er født i Canada, men i 2012 ble han kontaktet av Estlands U16-landslagstrener som ønsket at han skulle representere landet i og med at begge foreldrene er fra Estland.
Vaikla har tilbrakt tre år på West Bromwich Albions ungdomsakademi etter å ha blitt oppdaget i aksjon for Estlands U17-landslag.
I 2015 var han med å vinne den svenske ligacupen med IFF Norrköping, dog mest som innbytter. I 2016 fikk han mer tillit i klubben og fikk totalt 13 opptredener i en alder av 18 år.
Dagen før 20 åringen signerte ble det klart at årets førstekeeper, Sean McDermott har skrevet under en ny kontrakt med klubben som strekker seg ut 2018. Nå skal den estiske spiller komme inn å sloss om en plass i Christian Michelsens førsteellever.
– Dette er en målvakt vi ser et stort potensiale i, som vil naturlig nok komme inn som utfordrer til Sean McDermott på keeperplassen. Vi ser frem til å være med å forme Andreas Vaikla videre, og se han blomstre i mørkeblå drakt
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame