• Se Sogndal - Ranheim onsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
ULLEVAAL STADION/OSLO (Eurosport.no): Tore Reginiussen ble kåret til årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten mandag kveld og mottok det synlige beviset av prisutdeler Åge Hareide.
– En stor ære, jeg er veldig takknemlig og veldig stolt. Sesongen har vært en stor opptur fra start til mål. Jeg har fått være frisk og rask, har fantastiske lagkamerater og en bra trener, sa Reginiussen etter å ha fått prisen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Midstopperen kunne også avsløre at det går mot ny RBK-kontrakt etter jubelsesongen.
– Jeg føler jeg har flere år igjen på dette nivået. Du får høre med Stig Inge Bjørnebye, men vi er vel egentlig enige om å bli enige, sier nordlendingen til Eurosport.no.
Midtstopper har levert en solid sesong for Rosenborg som stakk av med seriegullet og tok seg til Europa League. Trønderne har sett solide ut bakover og slapp kun inn 20 mål i årets Eliteserie. 31-åringen har kronet en sterk sesong med å være tilbake på landslaget. Reginiussen var nominert sammen med Björn Bergmann Sigurdarson (Molde), lagkompis Nicklas Bendtner og Ohi Omuijuanfo (Stabæk).

– En spiller som omtrent ikke gjør feil

Juryen var enstemmig i avgjørelsen om å gi prisen til Reginiussen og bestod av toppfotballsjef Nils Johan Semb, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim og Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
– Etter mitt syn har ikke Tore Reginiussen spilt en eneste dårlig kamp denne sesongen. Han har fremstått helt bunnsolid i alt han foretar seg. Selv om han ikke er kaptein fremstår han som den store lederen i dette Rosenborg-laget. Det er jo noe som skiller Rosenborg fra de andre med at de har ledere i hver lagdel. Han er en spiller som omtrent ikke gjør feil. Han sprer trygghet og har spilt med flere makkere. Jeg synes han skal ha mye av æren for den utrolig gode sesongen Rosenborg har gjort defensivt. Jeg tror det er Reginiussens beste sesong i karrieren. Han er inne igjen på landslaget hvor han kan bli, om han holder seg skadefri, en av Lagerbäcks mest betrodde menn, sier Fredheim til Eurosport.no.

Diatta årets gjennombrudd

Samme jury har også kåret Sarpsborg 08s store juvel Krepin Diatta til Årets gjennombrudd i Eliteserien.
– Jeg er ikke så overrasket, men jeg må takke lagkompisene mine, trenerne, supporterne og familien min. Drømmen min en gang i fremtiden er å spille for et stort lag i en stor liga, favorittklubben min er Liverpool, sier Diatta til Eurosport.no.
18-åringen har markert seg svært positivt i Eliteserien denne sesongen og har bidratt sterkt til Sarpsborg 08s bronsemedalje med tre scoringer og sju assist.
– Det som vippet det Diattas vei var at han kanskje har det høyeste nivået av samtlige spillere i Eliteserien. Diatta på sitt beste er mer eller mindre ustoppelig. Han blir ikke lenge i Norge. Dette er en spiller jeg virkelig har troen på kan markere seg internasjonalt. Det har vært en glede å se ham i norsk fotball denne sesongen. Han har enorme individuelle evner som dribler og tilrettelegger, men også som målscorer. Et ekstremt toppnivå, forteller Fredheim til Eurosport.no.
PS. Årets fotballforbilde ble Strømsgodsets Jakob Glesnes. 23-åringen ble utpekt til kaptein i klubben før sesongen og har levert bra i Godset-trøya. Laget endte på 4. plass etter en sterk høstsesong.

Diatta serverte Rosted med en nydelig hælflikk

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22