Aasmund Bjørkan gir seg som hovedtrener i Bodø/Glimt. Det melder klubben på sin hjemmeside, men han er ikke ferdig i klubben.
Nå skal Bjørkan bli sportssjef i klubben, som sikret seg opprykk til Eliteserien i årets sesong.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Jeg er utrolig fornøyd med sesongen vi har hatt i år. For meg som leder har det vært tre ting som har vært viktig. Jeg ønsket å bygge et solid, komplementært trenerteam rundt laget som kan skape grobunn for utvikling og enda bedre resultater i årene fremover, sier Bjørkan til klubbens hjemmeside.
Kjetil Knutsen tar nå over etter Bjørkan. De to har arbeidet tett det siste året. Rollefordelingen mellom de to trenerne har vært at Knutsen har tatt mye av arbeidet på treningsfeltet , mens Bjørkan har hatt mest fokus på kamp og spillerlogistikk.
Ifølge Glimt blir endringen at Knutsen nå vil ha ansvaret for kamper i tillegg til de andre arbeidsoppgavene.
– Grunnene til at vi gjør dette er flere. Vi ønsker å få maks ut av de vi har i vårt trenerteam, vi ønsker å styrke vår evne til å tenke langsiktig, og være gode på spillerlogistikk, som er et område vi har identifisert som viktig. Og vi ønsker å rydde unna eventuelle hindringer som kan hindre oss fra å utnytte vårt makspotensiale inn i en Eliteserie-sesong som sannsynligvis blir tøffere enn året i år, sier Bjørkan.
Knutsen gleder seg til å ta fatt på jobben.
– Vi har hatt en veldig spennende reise med dette laget i 2017. Nå skal vi utvikle laget enda et skritt videre. Det at Aasmund er med videre er uhyre viktig. Jeg kan ønske så mye jeg vil å være en klubbmann, men det er jeg ikke sammenlignet med Aasmund. Det er han som er klubbmannen av oss i Glimt. Vi endrer organiseringen rundt A-laget, og vi gleder oss voldsomt til jobben vi nå står overfor, sier Knutsen til Avisa Nordland fredag.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22