Etter 46 kamper og åtte scoringer for Odd blir Fiorentina ny arbeidsgiver Rafik Zekhnini. Skiens-klubben er enige med italienerne om en overgang for stortalentet.
Mandag reiser 19-åringen for å forhandle om personlige betingelser og gjennomføre den medisinske testen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

– Firenze er fotballgal

Fotballekspert Christian Gauseth synes det er en spennende overgang for Zekhnini.
– Serie A er en fantastisk liga. Fiorentina er en voldsom stor klubb. Firenze er fotballgal. Å få en overgang der for en ung gutt er enormt, sa Gauseth under Fotballrunden.
Etter kampen takket 19-åringen publikum og fans etter kampen. Overgangssummen skal ligge på 15 millioner kroner, men med prestasjonsbaserte bonuser. Det vil si at totalsummen kan bli opp mot 20 millioner kroner. 19-åringens lønn skal ligge på rundt 700.000 kroner i måneden.
At Zekhnini nå forlater Odd forundrer Eurosports fotballekspert Thomas Myhre. Stortalentet har slitt med skader før sesongen og har ikke levert for Odd i vår.
– For mitt vedkommende er det noe overraskende ut i fra det som er prestert i siste halvdel i fjor, skader og årets sesong. Før dette var jeg en av de som anbefalte ham til mine tidligere arbeidsgivere i utlandet om at de måtte ha et lite øye oppe for ham. At han har noe ekstraordinært, sa Myhre.
– Men i år har han ikke prestert, både på grunn av at han har virket forsiktig og han har ikke kommet inn i kampene. For meg er det overraskende at det skjer nå, men det er selvfølgelig gledelig, fortsetter den tidligere keeperen.
Han får støtte av Gauseth.
– Jeg opplever at Fiorentina i stor grad kjøper et potensial. For det han har levert i år har ikke vært all verden, men du ser det i glimt som i fjor i Europacupen.

– Han er et stort talent som må få utvikle seg

Eurosport fotballekspert, Kjetil Rekdal, tror Fiorentina har kjøpt talentet for å utvikle ham videre. Rekdal tror det skal bli vanskelig å få spilletid allerede fra sesongstart, men tror Zekhnini kan ha en positiv utvikling på sikt.
– Han er et stort talent som må utvikle seg. De har nok kjøpt ham som et utviklingsprosjekt. Han har ikke vist noe i år som tilsier at han skal skal gå rett inn på laget det fra første serierunde om en måned. Men han kan utvikle seg og være i et lærerikt miljø.
– Det er en tøff liga med stor kynisme. Han er nødt til å vokse. Jeg tror ikke han vil gjøre slik som Sander Berge. Men at han kan gjøre det etterhvert, det er det lov å håpe på, fortsetter Rekdal.
Zekhnini visste ikke at Odd og Fiorentina var enige da han snakket med Eurosport tidligere i kveld, men la ikke skjul på hva han synes om overgangen.
– Det er noe som jeg har drømt om siden jeg var seks år. Det hadde vært en drøm som ville gått i oppfyllelse, sa Zekhnini til Eurosport.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52