– Er nå det riktige øyeblikket å være litt breial og innrømme det?, svarer Tomasz Sokolowski etter spørsmål om han selv mener han burde ha spilt på et høyere nivå.
For selv om Asker tapte den andre kampen etter sommerpausen, storspilte eliteserieveteranen mot serieleder HamKam, da en ti kamper lang ubeseiret rekke ble brutt.
– Jeg føler jeg har vært ydmyk hele karrieren, men av og til må man kanskje si ifra. Tro meg, jeg er fortsatt sulten. Ambisjonene mine har aldri dalt, så jeg er fortsatt meget profesjonell i det daglige arbeidet mitt, og jeg er fortsatt en 24/7-utøver, utdyper 32-åringen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Jeg er overbevist om at jeg kunne ha vært i hvilken som helst Eliteserie-tropp per i dag. Holder jeg på sånn som i dag er jeg ligaens beste spiller. Jo større ramme og jo mer som står på spill, desto bedre spiller jeg, og finner tilbake til nivået jeg holdt gående i over ti sesonger, mener han.

En av eliteseriens beste midtbanespillere

Tomasz Sokolowskis talent ble tidlig lagt merke til, og allerede som 17-åring debuterte han i norsk eliteserie-fotball for Lyn, hvor han scoret mål i sin debutkamp mot Molde etter 14 minutter utpå banen. I løpet av sine seks år i klubben og 141 seriekamper, noterte han seg for femten mål.
– Da var han klasse. Han var en av eliteseriens beste midtbanespillere, med et enormt potensial, sier Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt, da han mimrer tilbake til 2004-sesongen hvor han som Fredrikstad-spiller spilte mot Sokolowski i møtet med Lyn.
Les også: Landslagsstopper vraker Eliteserien
I 2009 gikk ferden videre til Viking, hvor den polskfødte 32-åringen spilte i to sesonger før han ble Brann-spiller. Her slo han ikke like godt igjennom i sin andre sesong, og etter å ha blitt erklært uønsket av Bergens-laget ble han sendt på utlån til Stabæk, som var hans siste stoppested i eliteserien før han i januar 2016 signerte for moderklubben Asker. Nå er derimot den toårige kontrakten på vei til å løpe ut.
– Jeg er faktisk på utgående kontrakt med Asker, så jeg vet faktisk ikke. Men jeg er vel "up for grabs", svarer han på spørsmål om han er en dyr mann.

Et steg opp

– Han har erfaring, rutine og er en enormt god pasningsspiller, med et godt overblikk. Hvis han fortsatt har tempoet inne, så tror jeg absolutt han kan ta et steg opp, forteller Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt som mener han bør ta steget innom OBOS-ligaen først.
– Det er et stort steg opp til Eliteserien fra andredivisjon, så han bør prøve seg i OBOS-ligaen først. Viser han seg god nok der, kan han være god nok for øverste divisjon også, legger Risholt til.
Les også: Dette blir Rosenborgs nyeste signering
Og han legger ikke skjul på at det nok er mange klubber i 1. divisjon som kunne hatt bruk for en mann med Sokolowskis erfaring. Og alderen er ingen hindring mener både Risholt og Sokolowski, hvor sistnevnte nevner 36-årige Magne Hoseth som er nær kontrakt med Kristiansund, og 38-årige Petar Rnkovics i Arendal som eksempler.
– Det motiverer at gutta fortsatt leverer varene. Det finnes absolutt muligheter, forteller den skadefrie 32-åringen som mener det står på skadehistorikken og viljen til å selv ta initiativ og krige i kampene.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22