– Overraskende, sier Thomas Myhre.
Det sier Eurosports fotballekspert om at Diego Forlan er aktuell for Eliteserie-klubben Sandefjord. Den tidligere toppkeeperen er usikker på om det er en spiller som Forlan Sandefjord trenger inn i høstsesongen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Det kan sikkert skje, for all del. Likevel, jeg er usikker på hvor nødvendig det er for Sandefjord i dagens situasjon. Det er nok ikke en lang kontrakt det dreier seg om, sier Myhre.

– De har ikke penger til å brødfø Forlan

For det kommer til å koste å hente den tidligere Manchester United-, Villarreal- og Atletico Madrid-spissen med 112 landskamper for Uruguay. Forlan blir ikke billig å hente om trener Lars Bohninen gir tommel opp for å hente ham.
– De har ikke penger til å brødfø Forlan. Jeg vet at de jobber på et ekstremt stramt budsjett i Sandefjord. En ting er å komme litt å trene og vise seg frem om der er aktuel. Jeg synes det høres litt merkelig ut, sier Myhre til Eurosport.no.
Han er imponert over det Bohinen har fått til med Sandefjord denne sesongen. Laget ble dømt nord og ned av ekspertene denne sesongen. Det gjør Myhre usikker på om laget trenger en spiller som den 38 år gamle spissen.
– Sandefjord er en av de mest positive overraskelsene i Eliteserien denne sesongen. De var dømt nord og ned. De har vist at de kan bite langt sterke fra seg. De har vært gode, selv om jeg har forstått det på Lars at det har svingt mye. De virker langt mer strukturerte og kompakte, sier Myhre.
– En ting er om de hadde vært langt der nede, men nå har de gjort det bra. Det skal jo passe for alle parter. Økonomien blir en utfordring. Vi har nok av historier på slike overganger. Det er ikke lenge siden Nigel Reo Cooker var i Start. Nå skal jeg ikke sammenligne de to helt, fordi Forlan har en lang og stor CV, men det høres merkelig ut, fortsetter Eurosports fotballekspert.

– Det kan slå begge veier

Han er usikker på hvorvidt spissen med 112 landskamper for Uruguay kan slå til i Eliteserien i en alder av 38 år. I tillegg er han bekymret over hvilke signal dette sender til unge norske fotballspillere.
– Jeg er veldig usikker. Det kan slå begge veier. Det kan bli fryktelig kortsiktig og jeg er heller for å utvikle egne talenter. Det vil være en attraksjon, ja, men det er mye som skal passe. Tidligere har det vist seg før at å hente både utenlandske og norske profiler hjem, det er sjelden det har vært blitt bra.
– Man kan jo spørre seg om hvorfor en med 112 landskamper for Urugay skal spille i Norge. Dersom det er vennskapelige ting, kan det skje. At det blir et morsomt eventyr for alle parter, men Sandefjord skal ikke ta noen risiko, mener jeg, sier Myhre.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Slo tilbake med seier etter «helvetesuke»
15/08/2021 PÅ 19:53