Det melder Stavanger Aftenblad tirsdag formiddag.
Salte, som er kaptein for Norges G19-landslag, har vært lånt ut til Stavanger-klubben fra Lyon denne sesongen. Nå er klubbene enige om å gjøre overgangen permanent.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Nå gjenstår bare å bli enig med Salte om hans personlige kontrakt, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.
Viking hadde opsjon på kjøp frem til 15. juni, men valgte ikke å benytte seg av den da de mente overgangssummen var for høy. Summen skal ha ligget på totalt én million kroner.
– Prisen er altfor høy i forhold til hva Tord har vist, spilletid og vår situasjon, sa Berntsen til Rogalands Avis fredag.
De siste dagene har klubbene forhandlet frem en ny overgangssum for 19-åringen. Den skal være langt lavere enn hva som var tilfellet i klausulen.
Salte startet sesongen som midtbaneanker i Vikings 4-3-3-formasjon, men har etter hvert måttet tåle mye tid på benken for de mørkeblå. Han var ikke i troppen i helgens 0-5-tap mot Nest-Sotra, og er heller ikke med mot Florø onsdag. Den kampen ser du på Eurosport Player 18.00.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53