Sandefjord-juvel André Sødlund har for alvor fått gjennombruddet denne sesongen. 20-åringen har i år vært involvert i 12 av 13 kamper for laget som før sesongen ble tippet på direkte nedrykksplass.
Lars Bohinens menn har stilnet kritikerne så langt og ligger på en svært respektabel 11. plass (se tabellen her). Noe av grunnen til at de har overrasket er nettopp Sødlund. 20-åringen har scoret tre ganger og har også bidratt med målgivende. Faktisk er Moldes stjerneskudd, Sander Svendsen, den eneste som er yngre enn Sødlund som kan vise til det samme.
– Personlig har det ikke gått over forventning. Jeg vet hva jeg har potensial til å gjøre, men det er deilig å få det litt ut. Det er gøy å spille kamper, så alt i alt er jeg meget fornøyd med de første 13 kampene, sier Sødlund til Eurosport.no.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Senest på søndag fikk han 90 minutter i en svært sterk 1-0-seier mot medaljekandidat Sarpsborg 08. Der spilte unggutten en frisk kamp ute på høyrekanten i Bohinens 3-4-3-formasjon. Pau Morer og Flamur Kastrati er de to siste i den offensive trioen.
– Det er deilig å ha en offensiv rolle med frihet. Det er mye løping, men det passer meg fint, sier han.

Fikk plutselig allergi: – Tok ikke medisin

Sommeren 2015 så det ikke like lyst ut for 18-åringen. For det første fikk han mindre spilletid, men det var neppe det som var det største problemet. Sødlund oppdaget nemlig at han hadde fått gressallergi, noe som er lite ideelt når «kontoret» er på en gressmatte.
– Jeg fikk det plutselig av en merkelig grunn. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg spilte med gressallergi uten å ta noe medisin, forklarer han til Eurosport.no.
Kløing, nysing og røde øyne som knapt kunne åpnes var noen av problemene. Det fikk trener Lars Bohinen til å stusse på trening.
– Han lurte på hva som skjedde med touchet, men jeg klarte nesten ikke å se ballen, forteller Sødlund.
– Jeg er så allergisk som man kan være mot gress. Det er ikke optimalt i det hele tatt. Man blir slapp i kroppen. Jeg har sikkert nyst 56 ganger i dag, flirer Sandefjords unggutt.
(saken fortsetter under)

Andre Sødlund gir Sandefjord ledelsen for andre gang

– Kastrati fikk latterkrampe

Etter hvert fikk også lagkameratene med seg at det var noe som plaget Sødlund. Lagets toppscorer, Flamur Kastrati, trodde nesten ikke det han hørte da lagkameraten var allergisk mot underlaget på hjemmearenaen.
– Kastrati fikk latterkrampe. Han kunne ikke skjønne hvordan man kan være allergisk mot gress når man er fotballspiller og mente det var hodemist av meg, humrer Sødlund, som spøker med at han vil kontakte klubbens styreformann for å legge kunstgress på Komplett Arena.
Allergien har likevel ikke sett ut til å plage Sødlund ute på banen, til tross for at han nå i juni mener at han er på sitt svakeste med tanke på allergien.
– Det ligger litt i hodet. Mot Sarpsborg 08 merket jeg at jeg ble fortere sliten og at det gikk utover muskulaturen. Men så lenge man er innstilt på det, så går det.
– Ville du vært en bedre fotballspiller uten allergien?
– Jeg kjenner at juni-måneden er tøffere. Når det regner, er det en gledens dag for meg, for da er det ikke like mye pollen i luften, ler han.
På søndag venter et hardt presset Tromsø på Alfheim. Kanskje får vi da se unggutten fra sin aller beste side: Kampen spilles nemlig på kunstgress.
– Jeg vil fortsette å bidra med målpoeng. Jeg skal ikke legge skjul på at mål og assists er gøy i fotball. Samtidig vil jeg at vi skal berge plassen og komme høyest mulig på tabellen. Det er målet, sier Sødlund.

Andre Sødlund dobler ledelsen mot Kristiansund

Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27