Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-klubb signerte stortalent med fortid i Manchester City

Espen Blaker

Oppdatert 25/06/2019 klokken 19:53 GMT+2

Konkurransen på keeperplass øker i Vålerenga.

haug

Foto: Eurosport

Oslo-klubben bekreftet tirsdag på sine hjemmesider at de har signert keepertalentet Kjetil Haug på en treårsavtale.
21-åringen har vært på lån fra Sogndal siden slutten av april, og har gjort sakene sine såpass bra at VIF nå velger å hente ham permanent.
– Vålerenga er fantastisk flinke til å utvikle unge spillere. Det er en klubb jeg alltid har sett opp til og jeg ser fram imot noen spennende år her. Forhåpentligvis får jeg utvikle meg og gjøre at Adam (Larsen Kwarasey) ikke er helt trygg på førsteplassen, sier Haug.
Unggutten kom til Sogndal i 2018 etter å ha vært en del av Manchester City-akademiet i fire år. I England fikk han totalt seks kamper for Citys U18- og U19-lag.
– Vi er kjempefornøyd med å få Kjetil om bord. Vi har to veldig gode gutter her fra før, men med to kamparenaer, og to unge keepere som reiser ofte på landslagssamling, følte vi det å få Kjetil fast her nå kunne bli veldig bra, sier sportslig leder i VIF, Jørgen Ingebrigtsen.
Haug har også erfaring fra aldersbestemte landslag, og spilte senest to U21-landskamper i juni. Der var også VIF-spillerne Felix Horn Myhre og Magnus Grødem med, noe som spilte inn i avgjørelsen om å gå til hovedstadsklubben.
– Det er alltid greit med noen kjente fjes når man kommer til en ny klubb. De to er spillere jeg kjenner godt fra før og som jeg har blitt enda bedre kjent med. Men hele spillergruppa generelt er en veldig fin, sier Haug.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame