30-åringen har signert på en 2,5 års avtale med Stabæk. Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider. Han er tilgjengelig for spill fra og med 1. august.
– Både jeg og familien hadde lyst å komme tilbake til Norge, og jeg er veldig glad for å kunne komme til en så tradisjonsrik klubb som Stabæk, sier Amankwah.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Dermed returnerer forsvarsspilleren til Norge etter to og en halv sesong i danske Hobro. Han var på blokka til flere norske klubber, blant annet Sarpsborg 08.
– Jeg hadde som liten gutt en drøm å komme meg utenlands. Det ble ikke akkurat Manchester United, men jeg fikk iallefall prøve meg i en annen liga og sitter igjen med mange gode opplevelser. Jeg oppnådde det jeg ville. Nå var det på tide å vende nesen hjemover.
Amankwah kommer til en klubb som for øyeblikket ligger nest sist i Eliteserien. Men bergenseren føler ikke tabellsituasjonen påvirker stemningen i klubben.
– Først og fremst vil jeg si at det råder en stor grad av optimisme i og rundt klubben. De har fått Jan Jönsson tilbake, og fikk seg nettopp en sterk seier i Kristiansund. Det blir uansett en tøff høst, men det er både jeg og klubben klar for.

Fortid i Brann og Sandefjord

Amankwah startet karrieren i Fana, før turen gikk videre til Brann i 2007. Der fikk han 32 kamper og scoret ett mål for A-laget frem til 2011, da turen gikk videre til Sandefjord. Der ble han frem til 2015.
En korsbåndsskade gjorde at Amankwah måtte ta til takke med spill for Tønsberg i 2016-17, en periode hvor mange hadde avskrevet ham fra å kunne spille på toppnivå igjen.
Men den tidligere Sandefjord-spissen Pål Alexander Kirkevold, som også spilte i Hobro, sørget for at Amankwah fikk prøvespille for Superliga-klubben i januar 2017.

Skrev åpent brev til supporterne

Oppholdet i Danmark ble svært innholdsrikt for Amankwah, som avsluttet sine to og et halvt år i Hobro med å skrive et åpent brev til klubbens supportere.
30-åringen fortalte blant annet om hvordan han kom til klubben på et vanskelig punkt både i karrieren og livet generelt, men at fort fikk tilbake gleden med fotballen i den danske klubben.
Klubben rykket opp til Superligaen bare måneder etter Amankwahs ankomst, og fulgte opp den neste sesongen med en svært imponerende 7. plass. Hans siste sesong i klubben ble avsluttet med å sikre plassen på øverste nivå etter seier mot Viborg i playoff.
Amankwah avsluttet brevet med å ta et emosjonelt farvel med Hobro:
«Jeg skriver dette brevet med tårer i øynene, fordi det er trist å forlate en klubb, en by og en masse mennesker som jeg har blitt så glad i. Men samtidig smiler jeg også, fordi vi har skapt så mange gode minner sammen.
...
Til dere alle, det har vært en stor ære å få lov til å representere den gule trøyen og Hobro IK, og jeg er evig takknemlig.»
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 KLOKKEN 12:23