• Se Sarpsborg 08 – Strømsgodset mandag klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX.
Sarpsborg 08s angrepsspiller Krépin Diatta har vært het i sommer. Flere utenlandske klubber skal ha jaktet på spillerens signatur i vinduet, blant annet belgiske Club Brugge som Eurosport.no tidligere har skrevet.
Under
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
på Facebook onsdag kveld avslørte sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, at spilleren har vært nær to klubber uten å nevne hvilke klubber som har ønsket seg 18-åringen.
– Vi har vært helt sikre på at han har vært solgt to ganger. Det har bare vært formaliteter. Det var noe finansieringsproblemer med den ene klubben og den andre klubben var det uenighet i forhold til kontraktsteksten. Vi kom ikke til enighet, rett og slett, sa Berntsen til Eurosport.

– Vi selger nok ikke for 25 millioner

For utenlandske klubber er det fortsatt mulig å hente Diatta. Det norske overgangsvinduet stengte ved midnatt, men det internasjonale stenger ikke før 31. august. Om en klubb i utlandet ønsker seg Sarpsborg 08s juvel må de trolig grave dypt i lommeboken.
– Vi selger nok ikke for 25 millioner. Det gjør vi nok ikke, fortalte Berntsen.
Det ville vært god avkastning for en spiller som de, ifølge sportssjefen har brukt hundretusener på.
– Det hadde vært bra avkastning å selge ham for 20 millioner. Vi har troen på at vi skal kunne utvikle ham enda mer og Krépin er veldig fornøyd med å være i Sarpsborg. Det sier han selv også. Klart at han sier, kommer det et riktig bud så selg meg, men jeg blir gjerne i et halvt år til et år til, forteller Berntsen.

– Du se dollertegnet går rundt i øynene. Da får du et problem

Fotballspeider Stig Torbjørnsen tror likevel ikke at Sarpsborg 08 vil avslå et bud av det kaliberet. Han påpeker at klubben kan havne i en ubehagelig situasjon hvis spilleren vil vekk.
– Når spilleren må forholde seg til et konkret tilbud fra et annet land i en mye større liga, lag og klubb enn Sarpsborg 08 og du ser dollertegnet går rundt i øynene, og han sier at jeg vil gå. Da får du et problem. Hvis du får spilleren imot deg, at han ikke gidder å spille mer eller streiker. Da setter spilleren og agenten press på klubben. Da er ofte klubben litt sjanseløs, sa Torbjørnsen i Eurosports studio.
– Selvfølgelig kan de si nei. Det er deres rett til å gjøre det, men da får du et problem fordi du har en spiller og en agent som vil gjennomføre noe annet. Når det caset kommer opp og du står på kontoret til Thomas Berntsen og sier at her har vi et tilbud hvor jeg skal tjene 20 ganger så mye som her. Jeg skal spille i den og den ligaen. Agenten pusher på fordi han får så og så mye i kommisjon. Da er det vanskelig å takke nei, fortsatte han.

Diatta-feber i Sarpsborg: – Draktene rives bort

Fotballekspert og tidligere sportsdirektør i Fredrikstad, Joacim Jonsson, tror det blir tøft for klubben å avslå et et bud på 25 millioner. Spesielt hvis det er et godt tilbud for spilleren.
– Bestemmer spilleren og agenten seg, da har de makt. Det skal vi aldri glemme. Spesielt hvis det ligger nok penger på bordet, fortalte Jonsson i Eurosports studio.
– Det tror jeg det vil gjøre for Diatta. Det vil ligge nok til klubben fordi de har investert veldig lite. Jeg tror det er 400 000. De vil få en enorm avkastning. Det er veldig fint både for Thomas og klubben. Hvis spilleren vil gå er du låst. Det er en vinn/vinn for alle parter, supplerte Torbjørnsen.
Sportssjefen er glade for at de ikke solgte Diatta slik det så ut til at de kunne gjorde. Det er Diatta-feber i Sarpsborg 08.
– Slik som det er nå, i og med at vi har solgt Trondsen, og Krépin har har gjort det så bra, er vi veldig glade for at de salgene ikke gikk igjennom. Men så er det slik at plutselig stopper det opp for Krépin og det skjer noe. Da må jeg kanskje svelge meg de ordene der. Akkurat slik det ser ut nå er vi glade for at Krépin er en attraksjon på Sarpsborg stadion. Det er første gang vi trykker opp drakter med navn på som bare blir revet ut av supporterbutikken vår. Det er Krépin-feber i Sarpsborg. Det er ikke noe tvil om det, fortalte Berntsen.
  • Se Sarpsborg 08 – Strømsgodset mandag klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX.
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55