Det skriver Adresseavisen.
Daglig leder Frank Lidahl innrømmer at flere tok kontakt, og at klubben totalt kunne ha fått inn rundt en halv million kroner.
Åsen selv er smigret over initiativene, selv om klubben valgte å takke nei.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Det er nesten så en blir litt ordløs. Jeg ser ikke på meg selv som en så stor fotballspiller at det skulle skje, så det er nesten uvirkelig for min del. Jeg er bare en enkel gutt fra Heimdal som prøver å bli best mulig, sier 26-åringen.
Årsaken til avslaget er Ranheims strenge lønnsstruktur, som lederne ikke ønsket å bryte. I 2017 var lønnstaket på 20 000 kroner i måneden, mens det i 2018 vil være 25 000.
– Vi har utarbeidet et fint, forutsigbart og ganske jevnt system, der det ikke er enorm forskjell på de best betalte og resten. Det er en suksessfaktor. Rettferdig lønn er viktigere enn høy lønn, sier trener Svein Maalen.
Eurosport.no kunne tidligere i desember erfare at Åsen sterkt vurderte en retur til Ranheim.
– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en god samtale med han, og jeg kan bekrefte han fått et tilbud av Ranheim. Og da mener jeg tilbud i hermetegn. Det er nesten drøyt å kalle det tilbud når du ser hvilke andre klubber som er i bildet her, sa Lidahl den gangen til Eurosport.no.
Åsen valgte til slutt å bli i Tromsø, og dermed ble det ikke noe av det Lidahl ville døpt «den mest sensasjonelle overgangen i norsk fotball denne vinteren.»
Ranheim-lederen mener at selv om klubben hadde godtatt den økonomiske støtten, så ville det ikke påvirket midtbanespillerens avgjørelse. 26-åringen blir nå blant Tromsøs best betalte spillere, med en årslønn på rundt én million kroner etter det Eurosport.no forstår.
– Han kunne valgt oss, men jeg mener han valgte rett. Jeg tror at han kan få en god utvikling i 2018 under Simo Valakari, og at det vil gjøre ham til en enda mer dominant aktør i Eliteserien.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22