Det skriver Tromsø IL i en pressemelding. Åsen har vært svært ettertraktet blant flere norske toppklubber, men velger altså å bli i Troms og har signert en toårskontrakt med klubben.
Med den nye kontrakten rykker Gjermund Åsen betydelig opp i lønn, og blir blant de best betalte i klubben. Topplønnen i klubben er etter det Eurosport forstår rundt en million kroner i året.

Ettertraktet

Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
3 TIMER SIDEN
– Jeg er glad for at Gjermund har signert for oss. Han hadde en sterk sesong i år og jeg tror han bare vil bli bedre og bedre. Han er en flott person på og utenfor banen, og det er slike typer vi ønsker å ha i klubben, sier trener Simo Valakari.
For en uke siden skrev Eurosport.no at Åsen, et av Eliteseriens heteste overgangsobjekter, vurderte en retur til nyopprykkede Ranheim. Byrival Rosenborg skal også ha meldt seg på i kampen om den offensive midtbanespilleren.
Like før skal Brann ha lagt inn bud på Tromsøs store spiller denne høsten, i håp om å finne en potensiell erstatter for Fredrik Haugen, men trønderen blir altså å se under Valakaris ledelse også de to neste sesongene.

– Føles riktig

Mannen som nærmest snudde Tromsøs svake vårsesong på egenhånd, uttalte nylig til Nordlys at det var 50/50 sjanse for at han forlenget med Tromsø. Utenom det har Åsen vært stille om sin fremtid, frem til nå.
– Jeg har stor tro på prosjektet til Simo. Det er noe uforløst over TIL, og klubben, supporterne og byen fortjener noe mer enn å være i sumpa. Og det vil jeg være en del av, sier Åsen.
Han påpeker likevel at det har vært et vanskelig valg å ta.
– Det har vært en del att og frem og flere klubber har vært med i bildet. Det er veldig godt å endelig ha tatt et valg og TIL føles å være riktig for meg, legger han til.

Håper Bakenga blir

I pressemeldingen sier Åsen at han håper kameraten Mushaga Bakenga også forlenger med Tromsø.
– Han sa at dersom jeg ble, blir han også. Så nå spiller jeg ballen over til han, sier han.
Sportssjef i Tromsø, Svein-Morten Johansen, håper Åsen-signeringen vil ha en smittende effekt på spillerne som fremdeles ikke har bestemt seg for fremtiden i klubben. Det gjelder nevnte Bakenga og toppscorer Thomas Lehne Olsen.
– Det blir nå spennende å se hva som skjer med Mushaga Bakenga og Thomas Lehne Olsen. Det er et veldig godt signal at en ettertraktet spiller som Åsen velger TIL og det sier noe om hva han tror TIL kan bli i årene som kommer, sier Johansen.
Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kapteinen har fått ny kontrakt – nærmer seg klubbrekord
4 TIMER SIDEN