Denne uken kan vi få svaret på om Diego Forlán fremover skal spille sine hjemmekamper på Komplett Arena. Sandefjord har allerede sjekket at de har nok drakter klare i butikken hvis de skulle lande 38-åringen som i 2010 ble kåret til VMs beste spiller.
Skulle overgangen bli en realitet, vil diskusjonen om det er tidenes mest spektakulære overgang til norsk fotball dukke opp. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er allerede klar på at den diskusjonen kan legges død. Han mener alderen til uruguayaneren gjør at den eventuelle overgangen ikke kan bli regnet som den mest spektakulære til Eliteserien.

– Utenkelig Iversen-overgang

Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Den tidligere landslagsspilleren og Vålerenga-treneren trekker frem to signeringer som han mener skiller seg klart ut sammenlignet med tidligere overganger til norsk fotball. Den ene overgangen er Steffen Iversen til Vålerenga i 2004. Spissen kom fra Wolverhampton og hadde i årene før notert seg for nesten 150 kamper for Tottenham.
– Det er nesten utenkelig at han skulle komme hjem som 27-åring. Jeg vet Siem (Kjetil Siem, daværende VIF-direktør, red. anm.) jobbet lenge for å få han til Vålerenga. Han jobbet hardt og forsøkte alle slags mulige budskap i 2004, sier Rekdal.
Vålerenga fikk et umiddelbart sportslig løft med Iversen på laget. Kun dårligere målforskjell enn Rosenborg gjorde at man ikke tok gullet den høsten.
– Vi tapte ikke en kamp etter at han kom. Det sier litt. Han løftet laget brutalt med tilstedeværelsen. Vi lå på 4. plass da han kom, men endte i gullkampen. Han slet mye med skader og håpte å fortsette i utlandet, forteller Rekdal.

Setter Bendtner over Forlán

Den andre spilleren er Nicklas Bendtner. Dansken ble hentet fra Nottingham Forest til Rosenborg før sesongen.
– Se på rekken av klubber han har vært i. Han har spilt lite fotball, men det er ulogisk at han skal komme til Norge og spille for en norsk klubb i alderen han er i. Han kunne hatt mange år igjen ute, og han kan havne i utlandet igjen. Det er bare å ta av seg hatten for at RBK fikk det til, sier Rekdal.
(saken fortsetter under)
Lorden har så langt scoret seks mål i Eliteserien.
– Settingen er litt det samme med han og Iversen. De kom i en alder hvor man har mange år igjen i karrieren. Bendtner trengte en ny start.
Rekdal er klar på at en eventuell Forlán-overgang vil være stort, men mener fortsatt den ikke er i samme klasse som overgangene til Iversen og Bendtner.
– Det blir på en måte en sensasjon, men han er 38 år. Det vil være rett under de andre på grunn av alderen. Han kommer ikke til å være der lenge. Det er mer et stunt, mener Rekdal.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22