Det er kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg

Dommen:

Kristiansund virker røffe. De er kompakte, samtidig som de har bra struktur. I fjor rykket de opp med 62 poeng og havnet tre poeng foran Sandefjord. Når man møter Eliteserien som nyopprykket lag og vinner av OBOS-ligaen, er det automatisk mye entusiasme i laget. De kan flyte på det. Kristiansund vil ta bra med poeng hjemme. Det er likevel ingen tvil om at det vil komme tøffe perioder. De skal spille på et nivå de aldri har vært med på før. Drømmescenarioet for klubben vil være å starte Eliteserie-sesongen med seier mot Molde. Det blir et helt nydelig derby og Christian Michelsens utvalgte har potensialet til å gjøre det tøft for naboene. Det er kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg, men det kan fort skje.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
(saken fortsetter under bildet)

Christian Michelsen

Foto: Scanpix

Ressurser og ambisjoner:

Ambisjonen må være å berge plassen. Det er utvilsomt mange som er sultne på Eliteserie-fotball i byen. Kan også næringslivet i byen bidra til at man forlenger kontrakten i Eliteserien?

Styrker:

Det hersker liten tvil om at det er et hardtarbeidende lag. Det gjør at de også er et ambisiøst kollektiv. I dette Kristiansund-laget er det mange som har ekstremt lyst til å vise seg frem, og de vil stå på for hverandre gjennom hele sesongen.

Svakheter:

Den store svakheten er mangel på erfaring. De har ikke vært med på dette før. Vil man klare å takle de dårlige periodene? Det kan bli tøft uten en god start. I april og mai er det veldig tett med kamper. De vil ha spilt hele elleve kamper når vi er ferdig med mai. Lag som henger etter ti kamper ut i sesongen, henger ofte etter langt utover høsten.

Nøkkelspiller:

Daouda Bamba er mannen Kristiansund må stole på. 22-åringen fra Elfenbenskysten dunket inn 20 mål i fjor. Kun én mann fant nettet flere ganger i OBOS-ligaen (Pontus Engblom, som ble hentet til Strømsgodset i vinter). Det virker som Michelsen får det beste ut av Bamba. Mye tyder på at ivorianeren vil følge opp med en ny god sesong.

Tabellen:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13. Kristiansund
14. Aalesund - De mangler klassespillere
15. Stabæk - I år detter de ned
16. Sandefjord - Ikke nok kvalitet
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31