Populære sporter
All sport
Vis alt

Krevende 1. omgang: – Den vanskeligste storslalåmen i VM noensinne

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 17/02/2023 klokken 10:55 GMT+1

Det var knyttet forventninger ti Henrik Kristoffersen før fredagens storslalåm, men etter den første omgangen ligger Rælingen-gutten et godt stykke bak teten. Men det er fortsatt norske medaljemuligheter i den svært krevende VM-traseen.

Henrik Kristoffersen.

Foto: NTB

Rennet pågår fortsatt.
Henrik Kristoffersen gikk hardt ut før storslalåmen fredag. Til NTB uttalte han at han "gjerne tar begge to", og siktet til gull i både storslalåm og slalåm i VM.
Fredag var det duket for storslalåmen, men etter den første omgangen i Frankrike er det ikke veldig mye som tyder på at gullet går til 28-åringen fra Rælingen. Kristoffersen ligger på 7. plass etter 1.omgang, 1.41 bak leder Marco Schwartz.
Teknikeren fra Østerike ligger drøye halvsekunder foran Marco Odermatt, mens Zan Kranjec er på tredje - 76 hundredeler bak lederen.
Aleksander Aamodt Kilde, Aleksander Steen Olsen og Rasmus Windingstad stilte også på start for Norge.
Aamodt Kilde kjørte ut, mens Windingstad kjørte inn et godt stykke bak tetsjiktet - på 20. plass.
Regjerende juniorverdensmester Aleksander Steen Olsen startet som nummer 22, men heller ikke han klarte å blande seg inn blant de beste. Steen Olsen, som kjører sitt første VM, ligger på 13. plass - 2.65 bak.
– Dette må være den vanskeligste storslalåmen som er kjørt i VM noensinne. Det er nok det mest ekstreme man har sett i lang lang tid. Brutalt, rett og slett, uttalte Viaplay-ekspert Marius Arnesen underveis i sendingen, og siktet til den svært krevende traseen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame