Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoffersen kan slutte seg til eksklusiv «klubb»: – Det hadde vært det feteste!

Eurosport
AvEurosport

Publisert 17/02/2023 klokken 08:31 GMT+1

Henrik Kristoffersen (28) har slått seg til ro og takler nederlag bedre enn før. Han blir Norges fremste gullhåp i sluttfasen av alpin-VM.

Henrik Kristoffersen

Foto: Getty Images

Der kjører romerikingen om titlene i storslalåm (fredag) og slalåm (søndag). I opptakten føler han at mye har falt på plass.
– Jeg er veldig happy og tilfreds om dagen, sier Kristoffersen til NTB.
Han roser utstyrsteamet, støtteapparatet, kjæresten og familien. Totalen har gjort alpinlivet mer avbalansert. Vinnerinstinktet er like sterkt som alltid, men det er ikke altoppslukende.
Kristoffersen mener han er blitt bedre på å takle motgang og å se konkurrentene vinne.
– Jeg er mye roligere. Nå kan jeg ligge på sofaen hjemme og se andre ta medalje. Egentlig vil du jo ikke at andre skal være bedre enn deg. Og når andre vinner skirenn, og jeg hekter, er det også noe jeg er blitt roligere på enn før.

Sjelden VM-dobbel

I vinter har Kristoffersen vunnet to verdenscuprenn og utover det vært på pallen fem ganger, men i siste konkurranse før VM kjørte han ut i finaleomgangen i Chamonix-slalåmen.
Etterpå tok teknikkspesialisten flere dager fri på grunn av lett sykdom.
– Det hadde ingen innvirkning på rennet og ville uansett ikke vært en unnskyldning, så jeg trengte ikke si noe om det, sier Kristoffersen.
De siste 30 årene er det bare Kjetil André Aamodt (1993), Alberto Tomba (1996) og Marcel Hirscher (2017) som har vunnet storslalåm og slalåm i samme VM. Kristoffersen vil gjerne slutte seg til klubben.
– Jeg tar gjerne begge to! Det hadde vært det feteste, men det er lettere sagt enn gjort.

Kun sett bakken på TV

28-åringen ble verdensmester i storslalåm i 2019. Da er det ikke så rart at han særlig sikter seg inn på slalåmgullet.
– Jeg har vunnet såpass mange slalåmrenn og er fjerde beste gjennom tidene i antall verdenscupseirer. Selvfølgelig vil man ha det, men det er mange på start og kommer ikke av seg selv.
Kristoffersen liker det han har sett og hørt om bakken i Courchevel. Der har han aldri konkurrert før.
– Jeg har kun sett den på TV, men både slalåmen og storslalåmen ser fine ut. Slalåmen er bratt, spesielt i starten. Og mye av den ligger i skyggen, så det blir ikke stor innvirkning på snøen selv om det er varmt. Det kan være veldig positivt hvis man ligger godt an etter første omgang, forklarer Rælingen-alpinisten.
Fredag stiller også Aleksander Aamodt Kilde, Aleksander Steen Olsen og Rasmus Windingstad i storslalåmrennet. To dager senere er Lucas Braathen tilbake etter en blindtarmsoperasjon og kjører sitt første VM-renn.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame