Populære sporter
All sport
Vis alt

Kanadisk sensasjon i VM-slalåmen – Holtmann to hundredeler fra bronse

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 18/02/2023 klokken 15:18 GMT+1

Kanadiske Laurence St. Germain vant kvinnenes VM-slalåm i franske Meribel. Mina Fürst Holtmann ble nummer fire, fattige to hundredels sekund unna bronsen.

Mina Fürst Holtmann. Foto: Lise Åserud / NTB

Foto: NTB

Shiffrin ledet med 0,19 sekunder ned til Wendy Holdener etter første omgang. I 2. omgang hadde Shiffrin muligheten til å ta sitt åttende VM-gull etter at den sveitiske jenta hektet.
Kanadiske Laurence St. Germain hadde derimot levert en forrykende finale og tok en sensasjonell seier.
Bronsen gikk til tyske Lena Dürr. De norske kvinnene har levert et flott mesterskap i de franske alpene. Mina Fürst Holtmann ble nummer seks i storslalåmen og forbedret seg. Hun var nummer ti etter en litt dårlig avslutning i målhenget. I finalen fikk hun klaff også i nederste del og klatret på listene. Hun varto hundredeler bak Dürr på fjerdeplassen.
– Det var en bra dag. Jeg hadde ikke sett for meg å sitte i lederstolen så lenge, nervepirrende og spennende. To hundredeler, hva tenkte jeg? Jeg tenkte at jeg er grisefornøyd med en fjerdeplass, sa Fürst Holtmann til NTB.

– Vant en fjerdeplass

Sportssjef Claus Ryste lot seg imponere av 27-åringen.
– Vi viste jo at det kunne bli oppkjørt. Mina angrep veldig bra og var raskest helt nede. Det var som vi trodde på forhold og hun tok sjansen. Hun vant en fjerdeplass for avstanden opp til bronsen ble litt for stor, sa Ryste til NTB.
Thea Louise Stjernesund leverte en godkjent 1. omgang og forsøkte å gi gass i finalen, men klarte ikke klatre særlig på listene fra sin 20. plass. Det ble 13. plass til slutt.
Kristin Lysdahl fikk en tidlig start i finalen fra sin 27. plass. Hun klarte ikke utnytte fordelen helt, men klarte å avansere til 19. plassen.
Den norske gullvinneren i parallellslalåmen, Maria Therese Tviberg endte på 34. plass i 1. omgang og valgte ikke å kjøre annenomgangen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame