Populære sporter
All sport
Vis alt

Kilde hyller VM-veteranen Hubertus (64): – Rått at han er så giret

Eurosport
AvEurosport

Publisert 17/02/2023 klokken 10:22 GMT+1

Hubertus von Hoenlohe er sønn av en prins og en prinsesse. I disse dager kjører 64-åringen sitt 20. verdensmesterskap. Aleksander Aamodt Kilde er imponert.

Hubertus von Hohenlohe

Foto: Getty Images

Liechtensteineren som representerer Mexico er sønn av prins Alfonso von Hoenlohe og prinsesse Ira von Fürstenberg. Han er også kjent som fotograf, businessman og popartist under navnene Andy Himalaya og Royal Disaster.
Von Hoenlohe gjorde sin mesterskapsdebut i alpint helt tilbake i Schladming-VM i 1982 og har siden deltatt i alle verdensmesterskapene for utenom det i Åre 2007.
– Jeg har faktisk blitt litt kjent med han. Jeg møtte han i OL i fjor og hadde noen gode samtaler da. I tillegg har jeg møtt han i Cortina, sier Aleksander Aamodt Kilde til NTB.
Under kvalifiseringen til storslalåmrennet i VM torsdag, fullførte ikke 64-åringen. Dermed må han belage seg på et kjemperesultat under lørdagens slalåmkvalifisering for å få kjøre en VM-øvelse i Courchevel.
Glad i sporten
Men det er neppe det hovedpersonen selv bryr seg om. Von Hoenlohe er mer kjent for å prege alpinsirkuset med sin personlighet enn sine sportslige prestasjoner.
– Han er utrolig glad i sporten og arrangementene. Han er en fin og livlig type. Det er kult og rått for sporten vår at han er så giret, fortsetter Kilde.
I tillegg er han svært glad i menge seg med alpinsirkusets største stjerner. De siste ukene har han blant annet lagt ut bilder på Instagram med Aleksander Aamodt Kilde, Alexander Steen Olsen og østerrikske Vincent Kriechmayr.
– Courchevel, her er jeg, og blir umiddelbart inspirert av mine unge norske venner. Han her spurte hva jeg heter. Jeg må innrømme at jeg elsker Steen Olsens stil! Heia Norge, skrev von Hoenlohe om det norske supertalentet.
Von Hoenlohe har også en lang OL-historikk. 64-åringen debuterte i lekene i Sarajevo i 1984 og har siden deltatt i 1988, 1992, 1994, 2010 og 2014.

Beskyldt for å jukse

Liechtensteineren prøvde også å kvalifisere seg til lekene i Beijing forrige vinter. Da ble han sammen med flere «små» skinasjoner beskyldt for å ha manipulert nasjonale mesterskap for å sikre seg OL-plasser.
Veteranen slo imidlertid hardt tilbake og påsto at rennet umulig kan ha vært manipulert ettersom det ble streamet.
– Du sender ikke direkte hvordan du raner en bank eller stjeler fra folk, argumenterte han den gang.
Von Hoenlohe kjørte imidlertid aldri i Beijing.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame