Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoffersen tok sitt første VM-gull i slalåm etter fantomløp: – På tide

Joakim Opphus

Oppdatert 19/02/2023 klokken 15:45 GMT+1

Henrik Kristoffersen er verdensmester i slalåm for aller første gang etter å ha levert en eventyrlig andre omgang i løypa i Courchevel hvor han klatret hele 16. plasser.

Henrik Kristoffersen. Foto: Lise Åserud / NTB

Foto: NTB

Henrik Kristoffersen reiste seg mesterlig etter den skuffende førsteomgang i VM-slalåmen i Courchevel.
I omgang nummer to fikk alpinisten fra Rælingen virkelig opp farten. Nordmannen kjørte inn til en overlegen ledelse, og en etter en havnet de største konkurrentene bak Kristoffersen på lista.
Det var kun Manuel Feller som ledet etter første omgang som kunne snyte Kristoffersen for gullet. Men østerrikeren klarte ikke å holde følge med fantomtiden til nordmannen.
Etter Feller kjørte inn i mål bak nordmannen så tok følelsene overhånd for 28-åringen som kjørte seg opp hele 16. plasser for å sikre seg sitt første VM-gull i slalåm.
– Jeg trodde helt ærlig at jeg ga fra meg for mye på toppen. Jeg visste at bunnseskjonen var god, men jeg trodde fortsatt ikke at de ville holde. Men som fjerdemann på listen over flest verdenscupseire i slalåm med 23 og x-antall pallplasser så var det litt på tide å endelig ta en gullmedalje i et mesterskap óg, sier Kristoffersen til Discoverys reporter i Courchevel.

Store endringer

Kristoffersen innrømmer ganske store endringer på skioppsettet til andre omgang.
– Vi endret ganske mye mellom omgangene. De siste par dagene har vært litt vanskelige. Vi slet litt med å finne det rette oppsettet på kantene når det ble kaldt og isete. I første omgang så ristet det alt for mye. Men i andre var det bra nok til å ta gullet hjem.
– Fantastisk jobba av min servicemann, Raffie. Jeg har ikke sett han under hverken lunsj eller middag de siste seks dagene ettersom han har jobbet så mye. Så tusen, tusen takk, sier Kristoffersen inn i kameraet.
Kristoffersen har vunnet hele 23 verdenscupseire i slalåm og vunnet sammenlagtkula i disiplinen i 15/16-, 19/20- og i 21/22-sesongen. Det eneste han manlget var et slalåm-gull i OL eller VM.

Én feil ødela

Lucas Braathen leverte en strålende førsteomgang og var kun 13 hundredeler bak ledende Feller. Han var også langt på vei mot et utrolig gull, men én feil i andre omgang kostet nordmannen. Braathen hadde enda større fart enn Kristoffersen, men etter feilen tapte han for mye og endte til slutt som nummer sju.
For kun 17 dager siden måtte han gjennom en akutt operasjon grunnet en blindtarmbetennelse og det var stor usikkerhet om han i det hele tatt kunne stille i VM.
– Jeg gjorde jobben helt fram til jeg var ukonsentrert i ett sekund, og da var det gjort. Sånn er slalåm, sa en tydelig skuffet Braathen til Viaplay etter rennet.
Regjerende mester Sebastian Foss-Solevåg lå på en femteplass etter 1. omgang, men fikk det ikke til å stemme i andre og havnet et godt stykke bak, på en 19. plass. Timon Haugan ble nummer 17 og VM-debutant Alexander Sten Olsen ble nummer 22.
Sølvet gikk til mannen som har imponert stort i den siste tiden, greske AJ Ginnis. Italienske Alex Vinatzer tok bronsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame