Populære sporter
All sport
Vis alt

Løfshus garanterer Northug plass på Lillehammer

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 15/11/2017 klokken 18:58 GMT+1

Petter Northug må prestere på Beitostølen for å få gå verdenscupåpningen. Men på Lillehammer helgen etter får han gå selv om han ikke kommer til start i helgen.

Landslagssjef Vidar Løfshus om målsetting på pressetreff langrenn.

Foto: Scanpix

Landslaget stilte til pressetreff på Beitostølen onsdag, men det alle lurte på var formen til mannen som ennå ikke har dukket opp.
Petter Northug reiste hjem før start i sin planlagte sesongåpning i Bruksvallarna, og nå går ryktene om at han heller ikke blir klar til åpningen på Beitostølen kommende helg.
Landslagssjef Vidar Løfshus kjenner ikke til ryktene og regner med at Northug blir å se i løypene.

Følte seg kvikk

– Jeg snakket med Stig Rune (Kveen) på mandag, og da hadde Petter vært ute en tur og jogget og følte det gikk riktig vei. Han har sagt at han har følt seg kvikk denne uken, men jeg skal sende ham en melding snart, sier Løfshus.
Han kunne også gi Northug to gode nyheter. Det oppsiktsvekkende uttaket av Finn-Hågen Krogh til ankeretappen på stafettlaget i OL, som landslagstrener Tor Arne Hetland gjorde sist måned, står ikke fast.
– Ut fra det som skjedde i fjor er Finn-Hågen den beste kandidaten. Men når vi kommer til OL, er det den som er best da som kommer til å gå den siste etappen.
Northug er også garantert å få starte den andre verdenscuphelgen på Lillehammer.
– Petter blir tatt ut som en av de 15 løperne til Lillehammer. Det kan jeg garantere. Skal han få gå i Ruka (neste helg) må han prestere her på Beitostølen. Vi har en god dialog med Petter rundt det som skal skje i helgen. Petter drar ikke til Ruka om han ikke føler det er riktig for ham, sier Løfshus.

Utsatte avreise

Ifølge Adresseavisen har Northug utsatt avreisen til fjellbygda. Han skulle egentlig ha ankommet Beitostølen tirsdag, så ble det utsatt til onsdag, men nå dukker han ikke opp før torsdag.
– Petter har ikke noe oppmøtetidspunkt på Beitostølen, sier Stig Rune Kveen til avisen og avviser at det ligger noe dramatikk bak valget.
Vidar Løfshus tok onsdag ut elleve løpere til verdenscupåpningen. Pål Golberg, Emil Iversen, Finn-Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo har fått klarsignal.
Det samme har Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Kathrine Harsem, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg blant kvinnene.
Ytterligere fem menn og fire damer blir tatt ut mandag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame