Spiller i OBOS-ligaen fraktet vekk i ambulanse etter stygg smell – kampen stoppet i 20 minutter

Stian Thelen

Oppdatert 07/05/2017 klokken 23:45 GMT+2

Ull/Kisas Ciisè Aaden Abshir gikk i bakken etter en knalltøff duell med Tapio Heikkilä.

Ull/Kisa

Det ble dramatisk etter 39. minutters spill i kampen mellom Start og Ull/Kisa i OBOS-ligaen søndag.
Etter et frispark til Start gikk bortelagets spiller Ciisè Aaden Abshir i bakken etter en knalltøff duell med Starts Tapio Heikkilä.
(Se situasjonen. Saken fortsetter under videoen)

– Kan bevege armer og bein

Både medspillere og dommer ilte til etter at Ull/Kisa-spilleren deiset i bakken. Det så alvorlig ut. Abshir lå tilsynelatende livløs på bakken, og så ut til å miste bevisstheten i lufta.
Medisinsk personell stormet ut på banen for å gi ham behandling. Kampen ble stoppet i 20 minutter før spilleren ble hentet i ambulansen. På vei ut i ambulansen fikk spilleren applaus fra publikum.
Eurosport har vært i kontakt med støtteapparatet til Ull/Kisa som kan fortelle at han har fått tilbake bevisstheten.
– Han er bevisst og kan bevege både armer og bein, sier Ull/Kisas keepertrener Fredrik Vestgård til Eurosport.no.

– Er våken og prater

Lagleder i Ull/Kisa, Inger Jacobsen, er hos Abshir nå på sykehuset. Hun skriver i en tekstmelding at det står bra til med spilleren og at han skal ha sluppe unna med skrekken.
De avventer nå en tilbakemelding fra en lege.
– Det går fint. Ciise er våken og prater. Venter på svar fra lege, men det ser ut til å gå bra, skriver hun.
Jacobsen forsikrer at Abshir blir godt ivaretatt på sykehuset.
Start tok ledelsen like etterpå kampen var i gang ved Espen Børufsen, men fire minutter senere utlignet Niklas Sandberg. Erlend Segberg ga Start ledelsen igjen i det 56. minutt før Espen Børufsen igjen økte den i det 70. minutt. Det endte med 3-1 seier til hjemmelaget.