Populære sporter
All sport
Vis alt

Vålerenga snuser på RBK-spiss

Vegard Flemmen Vaagbø

Publisert 27/06/2017 klokken 22:01 GMT+2

En rekke klubber følger Rosenborgs populære Matthías Vilhjálmsson tett. Blant de som har vist interesse er Vålerenga.

Matti

Foto: Scanpix

Islendingen - som står med fire mål og to målgivende i Eliteserien - har kun startet fem av fjorten seriekamper så langt. Han har blitt byttet inn i sju andre.
At han vurderes som verdifull i Trondheim er ingen hemmelighet, ikke minst fordi han er anvendelig - både fra start og som innbytter. Men 30-åringen verdsettes også høyt hos andre klubber.
Eurosport er kjent med at blant de som er mest begeistret for islendingen er Vålerenga - de skal blant annet ha gitt uttrykk for det til Vilhjalmsson sin islandske agent Magnus Agnar Magnusson. Men Oslo-klubben er også inneforstått med at det skal mye til for å lokke Vilhjálmsson vekk fra Trondheim.
Eurosport har vært i kontakt med Vilhjálmsson selv, men henviser alle spørsmål videre Magnusson.
– Jeg tror alle klubber i Skandinavia misunner Rosenborg å ha en så fantastisk person og spiller som Matthías Vilhjálmsson, men i øyeblikket fokuserer «Matti» utelukkende på å score mål og vinne kamper med Rosenborg, sier Magnusson.
Magnusson verken bekrefter eller avkrefter interessen fra Valle, men agenten bekrefter imidlertid at flere klubber har vist interesse for spilleren.
– Det har vært og det er fortsatt interesse for «Matti» - både fra norske og «utenlandske» klubber, sier Magnusson. Han driver agentfirmaet «Total Football» sammen med tidligere Molde- og Brann-spiller Bjarki Gunnlaugsson - samt Arnor Gudjohnsen - far til tidligere Chelsea, Barcelona og Molde-spiller Eidur Gudjohnsen.
De siste ukene har det vært mye presseoppmerksomhet rundt Matthías Vilhjálmsson på grunn av konkurransen med Nicklas Bendtner om spissplassen. Islendingen har scoret like mange mål som dansken, men på langt færre spilte minutter (Bendtner 1087, Vilhjalmsson 629).
Mot Strømsgodset fikk Vilhjálmsson sjansen fra start i Bendtners fravær, og ble banens beste med scoring og målgivende.
– Alle vet at min styrker ligger i boksen og skape kaos der. Jeg har spilt der mest i mitt liv. Jeg ønsker å spille på topp, sa Vilhjálmsson til Eurosport da.
Men mot Haugesund kampen etter, var islendingen tilbake på benken. Da Adresseavisen intervjuet Vilhjálmsson etter oppgjøret ville de vite hvordan det var å starte på benken:
– Ingen kommentar, sa Vilhjálmsson da.
Vilhjálmsson skrev i desember i fjor under en kontrakt som binder ham til Rosenborg ut 2019-sesongen. - Jeg trives veldig godt i Trondheim, og synes rett og slett at Rosenborg er en enestående klubb. Jeg gleder meg til hver eneste trening, og har ikke opplevd et slikt samhold i en spillergruppe tidligere, sa islendingen til klubbens egen hjemmeside da.
Rosenborg kommenterer konsekvent ikke navn når det kommer til klubbens spillerlogistikk.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame