Oppdatert 04/06/2017 klokken 21:17 GMT+2

Endelig kunne Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen juble for seier.

Rosenborg

Rosenborg - Strømsgodset 3-1:
Et heltent Rosenborg var klare for å bryte rekken på fire kamper uten seier da Strømsgodset kom på besøk søndag.
Det kan se ut til at Kåre Ingebrigtsens mannskap har funnet tilbake til gamle takter uten spydspiss Nicklas Bendtner som var ute med karantene. Rosenborg så ut som seg selv fra start og rullet regelrett over Strømsgodset fra start. Et selvmål av Jakob Glesnes startet det hele før Milan Jevtovic og Matthías Vilhjálmsson puttet ballen i mål for trønderne.

Vil gi Bendtner kamp om plassen: – Ønsker å spille der

Etter at Eirik Ulland Andersen reduserte på vakkert vis i andre omgang kom gjestene med en liten sluttspurt, men Rosenborg tok tre poeng igjen på eget gress og brøt marerittrekken.
– Jeg er veldig fornøyd. Vi jobber for hverandre og er gode i gjennvinningen. Det er slik Rosenborg skal fremstå, sa Vilhjálmsson til Eurosport.
Med mål og målgivende vil angriperen nå Bendtner kamp om plassen.
– Alle vet at min styrker ligger i boksen og skape kaos der. Jeg har spilt der mest i mitt liv. Jeg ønsker å spille på topp, sa Vilhjálmsson.
Kåre Ingebrigtsen smilte bredt etter tre poeng. Han håper nå at de kan bygge på triumfen fremover.
– Det er en stund siden sist. Vi har fått det i cupen, men det var godt å få det her på Lerkendal. Jeg synes vi spiller bra fotball til tider, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.
Strømsgodset på sin side fortsetter marerittuken. Tidligere i uken røk drammenserne i cupen for naborivalen Mjøndalen før de gikk på en ny smell på Lerkendal.

Drømmestart for Rosenborg

Hjemme på eget gress gikk Rosenborg rett i angrep og Pål André Helland kom rundt på høyresiden. Fredrik Midtsjø var først på innlegget, men ballen gikk i stolpen. På streken stod Godsets midtstopper Jakob Glesnes. Ballen spratt i ham før den trillet over mål. Et forferdelig selvmål av Glesnes.
– Han er litt klønete. Han bør se hva som skjer og at den kan gå i stolpen. Da bør han gi seg litt mer tid, sa fotballekspert Bernt Hulsker under Fotball Direkte.
(saken fortsetter under videovinduene)

Selvmål åpnet scoringsballet for RBK

Milan Jevtovic dobler for Rosenborg

Og verre skulle det bli. I det 16. minutt rotet Glesnes bort ballen på egen halvdel. Milan Jevtovic stomet i angrep, og spilte vegg med Matthías Vilhjálmsson, før han hamret ballen i mål. Det stod 2-0 til pause.

– Riktig at det ikke ble dømt mål

Etter hvilen fortsatte Rosenborg å male på i angrep. I det 53. minutt kom Vegar Eggen Hedenstad rundt på kanten. Innlegget gikk via et Godset-bein og i en bue over keeper. På bakerste stolpe stod Vilhjálmsson og headet ballen i det åpne målet.
– Det er ingen som ser på ham og han sniker seg inn.
(saken fortsetter under videovinduet)

Matthias Vilhjalmsson setter Rosenborgs tredje

Nå skjedde det mye. Pål Andrè Helland fant Vilhjálmsson inne foran mål. Angriperen headet ballen i tverrliggeren og ned. RBK og supporterne ville ha det til at ballen var over streken, men dommer Ola Hobber Nilsen dømte ikke mål. En enorm sjanse.
– Det er riktig at det ikke ble dømt mål, konkluderte Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal under Fotball Direkte.
Like etterpå reduserte Eirik Ulland Andersen med et nydelig langskudd fra over 25 meter (se målet under).
Slik startet lagene:
Rosenborg: André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Johan Lædre Bjørdal, Birger Meling, Mike Jensen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø, Pål André Helland, Matthías Vilhjálmsson, Milan Jevtovic.
Strømsgodset: Espen Bugge Pettersen, Mounir Hamoud, Jakob Glesnes, Kim André Madsen, Jonathan Parr, Kristoffer Tokstad, Henning Hauger, Francisco Júnior, Eirik Ulland Andersen, Bassel Jradi, Marcus Pedersen.