Populære sporter
All sport
Vis alt

Sarpsborg 08s stortalent klar for italiensk gigant: – Selvfølgelig stort

Jonas Moen Rye

Oppdatert 28/08/2017 klokken 22:11 GMT+2

Jørgen Strand Larsen blir første nordmann i AC Milan siden Steinar Nilsen.

Sarpsborg 08s trener Geir Bakke under oppvarmingen til eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08 på Marienlyst stadion.

Foto: Scanpix

Sarpsborg 08s spisstalent Jørgen Strand Larsen (17) er klar for AC Milan.
Det bekrefter Sarpsborg 08 på sin hjemmeside. 17-åringen har i en periode blitt koblet med en overgang til den italienske giganklubben, og nå er det altså klart. Milan har sikret seg spilleren på lån med oppsjon på kjøp.
– Dette er en kjempemulighet for Jørgen. Å trene under helprofesjonelle forhold i en storklubb som AC Milan er selvfølgelig stort, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmeside.
Larsen har markert seg som en svært lovende og målhungrig spiss for Østfold-laget, og har allerede rukket å få tre innhopp i Eliteserien denne sesongen.
I Milano går unggutten inn på klubbens ungdomsslag, hvor han får AC Milan-legenden Gennaro Gattuso (39) som trener. Under gårsdagens kamp mellom Milan og Cagliari ble nordmannen presentert sammen med de øvrige ungguttene foran 50.000 tilskuere på San Siro.
AC Milan regnes som en av de aller største klubbene i italiensk fotballs historie med 18 ligatitler. På 90-tallet og tidlig 2000-tall frekventerte de røde og svarte Champions League-finaler. I 1994, 2003 og 2007 ble det triumfer mot henholdsvis Barcelona, Juventus og Liverpool.
Tidligere har Per Bredesen (1956-58) og Steinar Nilsen (1997-98) spilt for den italienske giganten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame