Toppscorer Ohi nådeløs med seg selv etter å ha avgjort mot Strømsgodset: – Jeg var dritdårlig

Oppdatert 16/05/2017 klokken 23:04 GMT+2

Men Stabæk-spilleren har hatt en drømmeuke.

Stian Ringstad og Ohi Omoijuanfo (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Stabæk på Marienlyst stadion

Strømsgodset - Stabæk 1-2
Formspillerne viste seg frem i Drammen da Strømsgodset ønsket Stabæk velkommen. Tonny Brochmann scoret kampens første, før Eirik Ulland Andersen utignet før pause. Ohi Omoijuanfo har kanskje ikke vist den samme formen som han gjorde i de første kampene, men Stabæk-spissen viste at han ikke er toppscorer uten grunn. 23-åringen banket inn det avgjørende målet med ti minutter igjen og sikret tre poeng til Stabæk. På lørdag, for kun tre dager sider, fikk han skryt av landslagssjefen. De siste dagene kan derfor trygt kalles en drømmeuke for mannen med åtte mål i Eliteserien.
– Det var deilig. Jeg var dritdårlig i dag, så jeg måtte gjøre noe. Det var deilig å få scoringen igjen nå. Det har vært en stund siden sist, toppscoreren til Eurosport etter kamp.
Like god stemning var det naturligvis ikke i Strømsgodset-garderoben.
– Vi er sure, gretne og forbanna over at vi ikke får med oss noe fra kampen. Det var en jevn, tøff kamp mot et godt Stabæk-lag som klarte å bikke det. Vi hadde også sjansene i andre omgang til å ta ledelsen, men klarte ikke det. Det er bittert, mente Tor Ole Skullerud etter kampen.
Det har tidvis vært misnøye i Drammen med tanke på det Skullerud har fått ut av Strømsgodset denne sesongen. Med kun en seier på de siste syv kampene i serien, så kan man kanskje forstå hvorfor. Seieren kom for øvrig hjemme mot Sandefjord.
Kritikerne ble på ingen måte stilnet etter at Tonny Brochman snurret rundt med Godset-laget på Marienlyst stadion tirsdag kveld. Stabæks lille magiker avsluttet fra rundt 16-meteren og lurte ballen inn bak Espen Bugge Pettersen etter 34 minutter.
– Vi har sett han gjøre det før denne sesongen. Tonny Brochmann med sitt femte mål denne sesongen. Det er herlig gjort, sa Eurospor-kommentator Jørn Sundby.

Tonny Brochmann gir Stabæk ledelsen i Drammen

Ny scoring fra «Eliteseriens beste frisparkskytter»

Men Skullerud har funnet et hemmelig våpen som har reddet poeng tidligere denne sesongen: Frisparkfoten til Eirik Ulland Andersen. Det vil si... den er kanskje så hemmelig lenger, etter at Godset-kometen fortalte at det var Eliteseriens beste fot, men den tidligere Hødd-spilleren fikk igjen bruk for gullfoten mot Stabæk. Med identisk teknikk som mot Sarpsborg 08, banket han inn 1-1 før pause.
– Jeg har sagt det én gang, jeg trenger ikke å si det en gang til, sier Ulland Andersen til Eurosport i pausen, og viser til påstandene selv ikke Pål André Helland sa noe på.
Men lysluggen var ikke fornøyd med alt halvveis:
– Vi spiller en dårlig førsteomgang. Det er jeg pisslei av, mente Ulland Andersen.

Eirik Ulland Andersen utligner for Strømsgodset

Kristoffer Tokstad kunne fått opp humøret på lagkameraten og hjemmesupporterne etter en times spill da han rundet Stabæks keeper, men midtbanemannen satte ballen i tverrliggeren fra spiss vinkel.
Kort tid etter fikk Strømsgodset frispark like utenfor 16-meteren. Ulland Andersen banket naturligvis til, men Mandé Sayouba fikk såvidt reddet ballen unna. GodsetUnionen likte det de så og sang navnet til Strømsgodset-spilleren.
Men Toni Ordinas har også spillere som kan score mål, og det var ingen overraskelse at Ohi Omoijuanfo dukket opp ti minutter før slutt og gjorde som han pleier.
– Eliteseriens toppscorer banker inn 2-1 til Stabæk på en herlig kontring, meldte Sundby i boksen.