Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette koster Lillestrøm dyrt

Eirik Fure

Oppdatert 19/07/2017 klokken 16:12 GMT+2

Lillestrøm har fått bot på 75.000 kroner etter supporternes bruk av pyroteknikk på Lerkendal i mai.

Lillestrøm pyro

Foto: Scanpix

NFFs påtalenemnd har oversendt anmeldelse til Doms-og sanksjonsutvalget etter supporternes bruk av pyroteknikk i kampen mot Rosenborg den 20. mai.
Det skal ha blitt benyttet ulovlig pyroteknikk, ved at et ukjent antall røykbokser ble antent fra LSKs tilhengere, samt at flere bokser ble fyrt opp etter Frode Kippes utligning i det 81. minutt. På grunnlag av dokumentasjon og forklaringer, samt videoklipp, finner Utvalget det bevist at Lillestrøm-supporterne har forholdt seg som beskrevet i Påtalenemndas anmeldelse.
Klubben blir dermed ansvarliggjort for overtredelsene som tilhengerne har begått og må betale 75.000 kroner. Det legges i skjerpende retning vekt på at LSK tidligere har blitt sanksjonert for lignende forhold flere ganger. Det følger av NFFs lov at sanksjonen bør skjerpes ved gjentakelse.
Blant annet var det tilsvarende episoder i fjor hvor LSK ble straffet med bøter på henholdsvis 100.000 og 80.000 kroner.

Rosenborg ble latterliggjort

Det følger av NFFs sikkerhets- og arrangementsbestemmelser at det er forbud mot å ha med fyrverkeri eller effekter som oppfattes som slikt inn på arenaen, ifølge pressemeldingen fra NFF.
Aktiviteter supporterne ønsker å gjennomføre i forbindelse med arrangementet skal avtales og organiseres av arrangerende klubb på forhånd. Bakgrunnen for forbudet er at det regnes som svært brannfarlig.
Kampen var Rosenborgs jubileumskamp i anledning at klubben fylte 100 år. Resultet ble 1-1 og etter kampen ble det sendt opp fyrverkeri, noe som gjorde at trønderne ble latterliggjort.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame