Det så lenge bra ut under åpningsdagen av Rally Spania for Mads Østberg. Nordmannen ledet i WRC2 foran franske Eric Camilli etter fire gjennomførte fartsprøver. Alt skulle derimot endre seg etter den femte.
Tidlig på den femte fartsprøven stoppet Østberg. Det skulle vise seg å være en punktering som var problemet til 34-åringen. Da nordmannen omsider kom i mål, kunne han konstantere at avstanden opp til toppen var stor. I mål lå han hele 1.43 bak Camilli.
– Jeg føler det mer eller mindre oppsumerer hele året vårt. Selvfølgelig er jeg skuffet, men hva kan vi gjøre? Jeg vet ikke, sa Østberg etter målgang.
Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 PÅ 12:28
Dermed ser det ut til at VM-tittelen ryker for nordmannen. På forhånd visste Østberg at han måtte vinne i Catalunya for å legge et visst press på sammenlagtsleder Mikkelsen, som på sin side droppet Rally Spania for heller å kjøre i Italia.
Se hele intervjuet med Østberg etter punkteringen her:

VM-håpet i ferd med å slukne etter punktering: – Oppsumerer året vårt

Oliver Solberg kjører på sin side sin tredje VM-runde i øverste klasse noensinne. Norsk-svensken ligger foreløpig på en 8. plass, snaue to minutter bak lederen Thierry Neuville. Fra neste sesong blir Solberg fast inventar for Hyundai på dette nivået.

Utfordrende forhold for Solberg: – Det går fort!

Franske Sebastien Ogier kniver om sammenlagtsseieren mot britiske Elfyn Evans. Etter den første dagen av Rally Spania ligger Evans på 2. plass. Hakk i hel følger Ogier på 3., mens det altså er belgiske Thierry Neuville som leder. I morgen venter sju nye fartsprøver for førerne.
Rally Spain
Solberg på 7. plass i Spania – Mikkelsen sikret VM-tittelen
17/10/2021 PÅ 11:29
Rally Spain
Kløtsj-problemer ødela på siste prøve
16/10/2021 PÅ 17:26