Populære sporter
All sport
Vis alt

Østberg i trøbbel etter uhell – går mot VM-tittel på Mikkelsen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 15/10/2021 klokken 18:45 GMT+2

Mads Østberg er nødt til å vinne i Spania for å ha muligheten til å ta igjen landsmann Andreas Mikkelsen i WRC2-sammendraget, men etter en under en av fartsprøvene fredag, virker løpet å være kjørt for 34-åringen.

Mads Østberg

Foto: NTB

Det så lenge bra ut under åpningsdagen av Rally Spania for Mads Østberg. Nordmannen ledet i WRC2 foran franske Eric Camilli etter fire gjennomførte fartsprøver. Alt skulle derimot endre seg etter den femte.
Tidlig på den femte fartsprøven stoppet Østberg. Det skulle vise seg å være en punktering som var problemet til 34-åringen. Da nordmannen omsider kom i mål, kunne han konstantere at avstanden opp til toppen var stor. I mål lå han hele 1.43 bak Camilli.
– Jeg føler det mer eller mindre oppsumerer hele året vårt. Selvfølgelig er jeg skuffet, men hva kan vi gjøre? Jeg vet ikke, sa Østberg etter målgang.
Dermed ser det ut til at VM-tittelen ryker for nordmannen. På forhånd visste Østberg at han måtte vinne i Catalunya for å legge et visst press på sammenlagtsleder Mikkelsen, som på sin side droppet Rally Spania for heller å kjøre i Italia.
Se hele intervjuet med Østberg etter punkteringen her:

picture

VM-håpet i ferd med å slukne etter punktering: – Oppsumerer året vårt

Oliver Solberg kjører på sin side sin tredje VM-runde i øverste klasse noensinne. Norsk-svensken ligger foreløpig på en 8. plass, snaue to minutter bak lederen Thierry Neuville. Fra neste sesong blir Solberg fast inventar for Hyundai på dette nivået.
picture

Utfordrende forhold for Solberg: – Det går fort!

Franske Sebastien Ogier kniver om sammenlagtsseieren mot britiske Elfyn Evans. Etter den første dagen av Rally Spania ligger Evans på 2. plass. Hakk i hel følger Ogier på 3., mens det altså er belgiske Thierry Neuville som leder. I morgen venter sju nye fartsprøver for førerne.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame