Populære sporter
All sport
Vis alt

Kløtsj-problemer ødela på siste prøve

Eurosport
AvEurosport

Publisert 16/10/2021 klokken 19:26 GMT+2

Oliver Solberg fikk problemer med kløtsjen på den siste prøven av Rally Catalonia. Han tapte 30 sekunder og falt fra sjette til sjuendeplassen i sammendraget.

Oliver Solberg.

Foto: Eurosport

– Jeg fikk problemer med kløtsjen på SS13 (13. fartsprøve) og tapte rundt 30 sekunder. Det er ikke ideelt, men det skal ikke ødelegge humøret etter en flott dag, skrev Oliver Solberg på sin twitterkonto.
Han lå an til å overnatte på sjetteplassen, men briten Gus Greensmith tok seg forbi. Det skiller fattige 0,3 sekunder mellom de to.
Det er 20-åringens første VM-rally i den største klassen på asfalt. Derfor brukte han fredagens seks prøver til å tilvenne seg bilen og forholdene og til å lære mer om kjøring på asfalt.
– Som jeg sa i går, den største utfordringen ved siden av å lære seg prøvene i en WRC-bil, er tilvenningen til de kjappe svingene og kuttingen av dem. I dag morges var det mye brede smil og kaldsvetting, men vi har heldigvis unngått uhell, så vi er fornøyde, skrev han på sin twitterkonto.

Mye grus på veien

– Selv om dette var mitt første asfaltrally, var det veldig mye grus på veien under den ellevte prøven. Veldig vanskelig og glad jeg kom helskinnet igjennom, fortsatte Solberg.
Etter at franske Adrien Forumaux fikk problemer rykket han opp ytterligere en plassering til en sjetteplass sammenlagt.
– Jeg satset ganske hardt mot slutten av den tolvte prøven og overopphetet nok dekkene mine. Å bruke dekkene riktig er også noe man må ha på listen over ting man må lære seg, skrev Solberg.

Neuville leder

Sammenlagt er det belgiske Thierry Neuville som har føringen. Han er lagkamerat med Solberg i Hyundai-laget og er 16,4 sekunder foran briten Elfyn Evans. VM-lederen Sebastian Ogier er tredjemann i sammendraget. Han er 38,7 sekunder bak.
Mads Østberg var i teten i RC2-klassen på de første prøvene, men fikk senere trøbbel og havnet bakpå. Han tapte ikke særlig mer til sin franske lagkamerat Eric Camilli i Citroën-laget sammenlagt. Han holder fjerdeplassen med 1.48 minutt opp til lederen.
VM-runden avsluttes med fire fartsprøver søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame