I går var det problemer med kløtsjen som ødela for norsk-svensken. I dag var det utfordringer med lys og vær. Dagens første fartsprøver startet grytidlig søndag morgen, og mørket gjorde det vanskelig for førerne på dagens første etapper.
Oliver Solberg klarte seg uansett uten de helt store problemene. Han kjempet for å holde Nil Solans bak seg, og det klarte han. Dermed beholder han 7. plassen.
Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 KLOKKEN 12:28


Solberg lå an til å kjøre seg inn til en 6. plass i går, men problemene på siste fartsprøve gjorde at Gus Greensmith tok seg forbi. Før dagens var det 0,3 sekunder som skilte de to. Etter de siste fire fartsprøvene økte derimot Greensmith. Briten slo Solberg med 9,4 sekunder.
Vinneren av Rally Catalonia var sterkest gjennom samtlige dager i Spania. Thierry Neuville ledet siden første dag, og har hele veien økt ledelsen til feltet bak. Han vinner til slutt med 24,1 sekunder ned til Elfyn Evans. Hjemmehåpet Daniel Sordo tok 3. plassen.

Solberg på 14. fartsprøve

Mikkelsen kronet som mester

Selv om Andreas Mikkelsen ikke deltok i Rally Catalonia, sikret han seg VM-tittelen på søndag.
Før rallyet hadde både Mads Østberg og Teemu Suninen en teoretisk mulighet til å ta igjen Mikkelsen, men ingen av de sikret seg nok poeng til å klatre forbi i sammendraget.
Mads Østberg måtte levere så godt som perfekt for å kunne legge et slags press på landsmannen i kampen om VM-tittelen før rallysesongen avsluttes i Monza neste måned, men det skjærte seg tidlig. Østberg fikk store deler av rallyet ødelagt etter en punktering allerede på den femte fartsprøven. Nordmannen havnet godt over minuttet bak tetsjiktet i WRC2.
Etter dagens resultater ligger Østberg og Mikkelsen likt på poeng i sammendraget. Begge står med 126, men sistnevnte har flere seiere. Dermed er det ikke lenger mulig for Østberg å hente igjen landsmannen.
Hva slags betydning triumfen i WRC2 får for Andreas Mikkelsen videre, er fortsatt usikkert.
Rally Spain
Kløtsj-problemer ødela på siste prøve
16/10/2021 KLOKKEN 17:26
Rally Spain
Østberg i trøbbel etter uhell – går mot VM-tittel på Mikkelsen
15/10/2021 KLOKKEN 16:44