• Følg Rally Spania torsdag - søndag på discovery+
For en drøy måned siden uttalte Mads Østberg overfor Discovery at han hadde avslørt en finte fra sammenlagtleder Andreas Mikkelsen. De to kjemper om den gjeve sammenlagtseieren i WRC2, der Mikkelsen leder med åtte poeng før løpene i Spania og Italia.
Østberg hadde nemlig fått nyss i at Mikkelsen hadde gått bort fra sin opprinnelige plan og byttet ut rallyen i Monza (Italia) med Catalunya (Spania).
Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 PÅ 12:28
– Så da kastet vi oss rundt og meldte oss på i Catalunya vi også. Det var kritisk at vi fikk meldt oss på et rally han også skal kjøre, sa Østberg i september.
Saken fortsetter under videoen.

Her går det galt for Solberg

Dobbeltfinte

Men på åpningsdagen av Rally Spania torsdag, er det ingen Andreas Mikkelsen å se på startlistene. Han har nemlig gått tilbake til den opprinnelige planen og kjørt en dobbeltfinte på sin landsmann.
– Vi vurderte lenge å kjøre Spania, ettersom løpet i Monza krasjet med europamesterskapet jeg også kjører. Etter noen vurderinger fram og tilbake bestemte vi oss for å droppe det Europa-løpet som går samtidig som Monza, ettersom vi har grei kontroll i det mesterskapet. Så da gikk vi tilbake til den opprinnelige planen, forklarer Mikkelsen til Discovery, på telefon fra Monaco.
Mikkelsen leder med en 71 poengs margin på polske Marczyk Miko i «The European Rally Championship» med to rallyer igjen. Ting kan altså tyde på at Mikkelsen går til topps i både det europeiske rally-mesterskapet og i WRC2.
– Vi hadde et mål om å vinne begge deler, noe som ser bra ut. Vi hadde også et mål om dominere mest mulig, men det har vi ikke klart helt. Nivået i WRC2 er utrolig høyt i år, og de andre har kjørt veldig bra hele sesongen, fortsetter rally-føreren.

Kan vinne uten å delta

Allerede i Spania denne helgen, der Mikkelsen ikke er med, kan nordmannen krones som sammenlagtvinner – om landsmann Mads Østberg ikke får ting til å stemme.
– Han er nok avhengig av et godt resultat her, om det ikke skal lykkes for meg. Vinner han i Spania, så må jeg kanskje ha en fjerdeplass i Monza, sier Mikkelsen.
Rally Spania blir Mads Østbergs siste rally denne WRC2-sesongen.
Alle må gjennomføre inntil sju rallyer i løpet av en sesong, der det dårligste resultatet strykes etter endt sesong.
Når Discovery snakker med Andreas Mikkelsen befinner han seg i Monaco, men planen er å kjøre de seks timene det tar til Catalunya i Spania for å få med seg rallyen med egne øyne – og kanskje feire en sammenlagtseier.
– Jeg kommer til å sette meg i bilen og kjøre bort. Hvis det avgjøres i helgen, så er det fint å være der sammen med temaet, forteller han.

Vil tilbake til WRC

– Hvordan vil du beskrive den fighten du og Østberg har hatt, og fortsatt har, i år?
– Mads og jeg har alltså hatt en duell med hverandre. Mads er en utrolig god sjåfør og jeg antok han som min klart største utfordrer for sesongen. Nå er det en av oss som blir verdensmestere, og det har vært en tøff fight helt inn, svarer Mikkelsen.
Sammenlagtfavoritten i WRC2 ønsker ikke å snakke altfor mye om neste sesong før den inneværende er ferdigkjørt, men 32-åringen et klart mål for øyet de neste sesongene:
– Jeg har et mål om å komme meg tilbake til WRC, men per nå er det ikke så mange seter tilgjengelige. Jeg tar denne sesongen først, så får vi se på det senere i år. Håper at årets resulater kan slå positivt ut i den prosessen, sier han.
Oliver Solberg kjører WRC-klassen i Rally Spania. Sett denne?

Solberg: – Det er helt sjukt. Det går veldig, veldig fort

Rally Spain
Solberg på 7. plass i Spania – Mikkelsen sikret VM-tittelen
17/10/2021 PÅ 11:29
Rally Spain
Kløtsj-problemer ødela på siste prøve
16/10/2021 PÅ 17:26