Populære sporter
All sport
Vis alt

Etterforsker mulig kampfiksingsskandale i Wimbledon

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/07/2021 klokken 16:10 GMT+2

To av årets Wimbledon-kamper er under etterforskning for mulig kampfiksing. Tennisens integritetsbyrå (Itia) ønsker ikke å oppgi hvilke kamper det er snakk om.

Wimbledon

Foto: Getty Images

Det er den tyske-avisen Die Welt som viderebringer nyheten om etterforskningen. Kampene det er snakk om skal være fra de innledende rundene i singel- og doubleformatet for menn, men det spesifiseres ikke hvilke kamper det snakk om.
– Det er blitt videre sendt to varsler fra bettingbransjen som indikerer uregelmessige spillmønstre, skal en talsperson for Itia ha uttalt til BBC.
På singelkampen skal ett femsifret beløp ha blitt spilt mot slutten av det andre settet, på det nøyaktige resultatet som oppsto.
Under doublekampen ble det satt et spill mot favorittene rett etter at de vant første sett, favorittene endte opp med å tape kampen til slutt.
Avisen mener å vite at en tysk spiller er involvert i singelkampen, men at spilleren selv ikke er satt under etterforskning.
– Det er viktig å huske at et varsel ikke er bevis nok for kampfiksing. Der analyser av en kamp gir mistanke om mulig korrupt aktivitet, foretar Itia en full og konfidensiell etterforskning, heter det videre.
Organisasjonen utestengte Argentinas Franco Feitt på livstid i april, etter at han innrømmet ni tilfeller av kampfiksing over en fireårsperiode.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame