Populære sporter
All sport
Vis alt

Djokovic-oppvisning i Wimbledon: Tangerte Federer og Nadal

Joakim Miøen

Oppdatert 11/07/2021 klokken 20:53 GMT+2

Etter at Italienske Matteo Berettini vant første sett i Wimbledon-finalen slo verdensener Novak Djokovic voldsomt tilbake og sikret nok en tittel.

Høydepunkter: Se Djokovic sikre nok en Wimbledon-tittel

Novak Djokovic-Matteo Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
Den 34 år gamle serberen hadde allerede vunnet både Australian Open og Roland Garros, og tok dermed årets tredje Grand Slam og sin 20. totalt. Dermed har serberen tangert rekorden til Roger Federer og Rafael Nadal.
– Nå vil nok ingen av oss slutte. Jeg må rose Rafael og Roger. De er legender i sporten og de er de viktigste spillerne jeg har møtt. De er grunnen til at jeg er der jeg er i dag. De har hjulpet meg å innse hva jeg må gjøre for å forbedre meg, sa Djokovic etter seieren.
– De siste ti årene har vært en fantastisk reise. Og det stopper ikke her, fortsatte Djokovic.
Berrettini fra Roma er ranket som nummer ni i verden og gjorde en god figur i sin første Wimbledon-finale. Men Djokovic var best i de viktige poengene og viste styrke utover i oppgjøret.

Best når det gjelder

Etter et par rufsete servegame var det verdensener Novak Djokovic som festet grep om det første settet i sin sjuende Wimbledon-finale. Den femdoble mesteren brøt Berrettini allerede i Italienerens andre servegame og spilte solid tennis. Djokovic hadde også settball på 5-2, men Berrettini hentet seg inn da han til slutt smashet hjem et maratongame. Da fikk Italieneren blod på tann, brøt sitt første game for kampen og holdt deretter stand fram til 6-6.
Første sett endte med tiebreak etter over en times spill og 25-åringen fra Roma yppet seg mot verdenseneren. Berretttini gikk raskt opp i 3-0 og kunne til slutt avgjøre tiebreaket til 7-4 på egen serve.
Andre sett startet som det første. Djokovic gikk raskt opp i føringen. På 5-1 så det ut som grei skuring, og selv om ikke Berrettini ga seg da heller, så kunne Djokovic utligne til 1-1 i sett med sifrene 6-4.
Tredje sett utviklet seg omtrent som det forrige, og igjen var Djokovic sterkest med 6-4 etter å ha brutt tidlig. Dermed var kampen snudd.
– Spillerne vinner akkurat like mange poeng i dette settet. Men igjen – Djokovic vinner når det teller mest, var dommen fra Discovery-studio etter at Djokovic gikk opp i 2-1.
– Selv om han bare slår fem direkte vinnere, og Berrettini 15, så vinner Djokovic. Når han har muligheten til å bryte, så vinner han, sa Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald.

Enorme redninger

Og sånn var denne kampen, som mange andre Djokovic-kamper. Da det så ut til at Berrettini kunne få et brudd i fjerde sett vartet serberen opp med noen enorme redninger.
Da Djokovic brøt til 4-3 måtte det et lite en enorm snuoperasjon til for at Berrettini skulle komme tilbake. Men Djokovic hadde satt øynene sine i sitt 20. Grand Slam-trofé og ga italieneren ingen muligheter.
Djokovic fikk tre matchballer på 5-3 på itienerens serve. Og på den tredje satt det.
Dermed endte herrenes Wimbledon-finale med seier til Novak Djokovic med sifrene 6-7, 6-4, 6-4, 6-3
Her avgjør Djokovic:
picture

Her blir Djokovic historisk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame